Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2020, 8:47

Срібло подорожчало до максимуму за 4 роки

Срібло завершило торги в Нью-Йорку в понеділок на максимальні йпозначці за чотири роки, і ціна продовжує підвищуватися. Про це повідомляє MarketWatch.

Срібло завершило торги в Нью-Йорку в понеділок на максимальні йпозначці за чотири роки, і ціна продовжує підвищуватися.
Фото: melscience.com

Торги на біржі

Котирування вересневих ф'ючерсів на срібло на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 16:35 підскочили на 5,6% – до $21,325 за унцію. Днем раніше вони завершили торги на позначці $20,192 за унцію – максимумі з серпня 2016 року, за даними Dow Jones Market Data.

Що з золотом

Золото з поставкою в серпні подорожчало у вівторок на 1,1% і досягло $1837,1 за унцію. За підсумками попередніх торгів ціна зросла на 0,4% – до $1817,4 за унцію. Востаннє котирування перетинали рівень в $1820 за унцію на початку липня, коли вони піднялися до максимуму з вересня 2011 року.

Читайте також: Ціна на золото встановила рекорд за останні 10 років

На біржі Comex жовтневі контракти на платину у вівторок додають у ціні 5% (до $900,9 за унцію), вересневі на паладій – також 5% (до $2214,1 за унцію).

Причина зростання котирувань

Дорогоцінні метали користуються попитом через побоювання, що відновлення світової економіки може сповільнитися через зростання кількості нових захворювань COVID-19.

«Очікування зниження процентних ставок і додаткових стимулюючих заходів, а також збільшення обсягів боргу „і міріади глобальних економічних побоювань щодо уповільнення темпів відновлення і пандемічних новин“ на тлі напруженості у відносинах між США і Китаєм призводять до того, що інвестори продовжують активно купувати золото і срібло», — вважає керуючий директор RBC Wealth Management Джордж Геро.

Міфи і реальність: Інвестиції в золото в 2020 році

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися