Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2020, 15:23

Індекс Nasdaq побив рекорди

Угоди на мільярди доларів сприяли підвищенню американського індексу Nasdaq до максимальних за всю історію показників. Індекс виріс на 1,47% до 10.902,8 п. На показники істотно вплинули новини про бажання Microsoft купити TikTok, а також робота над підготовкою нових заходів підтримки американської економіки, відзначають аналітики LBLV.

Цінні папери компанії Майкрософт піднялися в ціні на 5,6% після того, як з'явилася інформація про проведення переговорів щодо купівлі китайського додатку TikTok.

Більше ніж на 56% подорожчали акції ADT після того, як стало відомо, що Гугл купить 7% акцій компанії, загальною вартістю 450 млн доларів.

Siemens Healthineers планує придбання компанії Varian Medical Systems Inc за 16 млрд доларів. Після виходу цієї новини акції останньої корпорації піднялися на 22%.

На новинах про те, що група інвесторів розглядає можливість покупки Kansas City Southern за 20 млрд доларів, її папери також взяли курс на підвищення.

Аналітики відзначають, що на ринку спостерігається активний процес злиття і поглинань. Це вказує, на те, що глави великих корпорацій впевнені в майбутньому, адже ніхто не стане ризикувати мільярдами доларів.

Підтримку акціям Apple надають хороші квартальні результати. Це призвело до росту акцій на 2,5%.

Термін виплат допомоги по безробіттю для американців розміром 600 доларів на тиждень днями завершився. При цьому представники Демократичної партії поки не можуть домовитись із Білим домом щодо нового плану підтримки економіки США, повідомляють в LBLV.

Ірина Журавльова, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін