Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2020, 13:45

Ярославський заводить в банк Кредит Дніпро нових людей. Фінустановою керуватиме Сергій Панов

Банк Кредит Дніпро офіційно змінив власника. Про це йдеться в офіційному прес-релізі фінустанови.

3 серпня 2020 року власник банку, компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», і Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH, уклали угоду про відчуження 100% акцій в статутному капіталі банку.

30 липня 2020 року Ярославський отримав від НБУ узгодження прямого придбання істотної участі в статутному капіталі АТ «Банк Кредит Дніпро» в розмірі 100% акцій. В результаті угоди Олександр Ярославський став кінцевим бенефіціарним власником фінустанови.

Наглядова рада банку Кредит Дніпро прийняла рішення про припинення повноважень голови правління банку Олени Малинської. Вона покине посаду з дати укладення угоди по відчуженню 100% акцій в статутному капіталі фінустанови.

Новий акціонер з 4 серпня призначив на посаду голови правління банку Сергія Панова. Його кандидатура погоджена Національним банком України.

У зв'язку зі зміною власника також припиняються повноваження чинного складу Наглядової ради фінустанови. Нові члени Наглядової ради вступлять у свої повноваження відразу після узгодження їх кандидатур Національним банком України.

Що ми знаємо про банк 

Банк Кредит Дніпро заснований в 1993 році, в даний час входить в групу банків з приватним капіталом відповідно до класифікації НБУ.

Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH. Ярославський — екс-власник Укрсиббанку. В 2007 році бізнесмен продав 51% акцій банку BNP Paribas Group за $500 млн.  

До угоди з Ярославським, єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро була компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить бізнесменові Віктору Пінчуку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися