Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 серпня 2020, 9:08

Kodak став фармацевтичною компанією

Kodak, колись один з найпотужніших брендів в світі фотографій, збанкрутілий в 2012 році, перетворився на фармацевтичну компанію і отримав від уряду США кредит на розвиток в $756 млн. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Що передувало рішенню

На такий крок влада йде, щоб боротися із залежністю від ліків, вироблених в інших країнах, зокрема в Китаї та Індії.

Компанія планує відкрити дочірнє підприємство Kodak Pharmaceuticals, яке буде займатися виробництвом інгредієнтів для ліків.

Звістка про вихід колишнього виробника фотографічної плівки на фармацевтичний ринок спровокувала настільки велике зростання акцій Kodak (понад 500%), що торги довелося призупинити.

Компанія планує перевести на випуск хімічних інгредієнтів 30-40% свого бізнесу.

Кредит від уряду

Кредит в $756 млн був виданий Kodak урядом США в рамках дії Закону про оборонну промисловість, який був прийнятий ще за часів війни в Кореї.

Раніше адміністрація Трампа вже активно використовувала його для прискорення виробництва апаратів ШВЛ, захисних масок та іншого медичного обладнання для боротьби з епідемією covid-19.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

Це не перший випадок, коли Kodak пробує себе у фармацевтичній індустрії. У 1988 році компанія купила виробника ліків Sterling Drug за $5,1 млрд, але потім продала його по частинах в 1994-му.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися