Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 липня 2020, 15:34

Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund прокредитує соціальні підприємства зі cходу України за ставкою 5% річних

Ощадбанк та Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) продовжують співпрацю і розпочинають кредитування соціальних підприємств зі сходу України під 5% річних, що є однією з найнижчих ставок для підприємців в Україні. В рамках нового проєкту WNISEF «Доступні кредити для соціальних підприємств Східної України» на ці потреби виділено 100 000 дол. США. Проєкт впроваджується завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) за Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України».

Приймання заявок вже розпочалось. Воно триватиме до 31 серпня 2020 року.

«Це перший приклад співпраці нашої програми з іншими інституціями, який дозволить застосувати наш відпрацьований і успішний механізм доступного кредитування для вирішення конкретних завдань наших партнерів, у даному випадку – економічної підтримки Східної України. Ми робимо акцент саме на підтримці соціальних підприємств, оскільки впевнені, що підсилення їх комерційної складової сприятиме ефективнішому вирішенню нагальних соціальних та екологічних проблем у регіоні», – зазначив Василь Назарук, керівник Програми соціального інвестування WNISEF.

«Програма підтримки соціально відповідального бізнесу, яку Ощадбанк реалізує спільно з WNISEF, практично не має аналогів в Україні. В рамках нового проєкту доступний кредитний ресурс зможуть отримати як малі підприємства, так і фізичні особи – підприємці зі сходу України, які будують і розвивають бізнес із соціальною складовою», – наголосив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Сума кредиту для одного підприємства становитиме 10 000 – 40 000 дол. США у гривневому еквіваленті. Кредити видаватимуться на термін до 36 місяців, і після повернення вивільнені ресурси будуть використані для нових кредитів.

До розгляду братимуться заявки від соціальних підприємств з Донецької та Луганської областей, які є прибутковими і термін діяльності яких перевищує 12 місяців.

За Програмою соціального інвестування Ощадбанк та WNISEF співпрацюють з жовтня 2016 року. За цей час партнери профінансували 14 соціальних підприємств на загальну суму понад 19 млн грн. Програму спрямовано на підтримку приватних підприємств та фізичних осіб-підприємців, які в рамках своєї діяльності забезпечують реалізацію соціальних проектів та ініціатив або вирішують певні соціальні проблеми незахищених верств населення.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися