Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 липня 2020, 15:31

Зеленський відкрив «безвіз» для туристів з Китаю

Президент Володимир Зеленський підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Китаю, які в'їжджають в Україну з туристичною метою. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Китаю, які в'їжджають в Україну з туристичною метою.
Фото: pravda.com.ua

Умови перебування

Безвізовий режим буде діяти для туристів з Китаю пів року: з 1 серпня 2020 року по 31 січня 2021 року. Термін перебування не повинен перевищувати сумарно 30 днів протягом 180 днів.

Як повідомили в ОП, безвіз запроваджено з метою розвитку дружніх відносин між Україною і Китайською Народною Республікою, активізації двосторонньої співпраці у сфері туризму.

Читайте також: Зеленський доручив презентувати регіональні туристичні проєкти для залучення інвесторів

Раніше, в червні, Зеленський заявив, що доручить Міністерству закордонних справ розглянути можливість лібералізації візового режиму для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії або арабських країн, які приїжджають в Україну як туристи.

Читайте також: Літня відпустка після карантину: дорого і закрито

Нагадаємо

  • 16 липня Рада ЄС оновив перелік «безпечних» третіх країн, жителям яких дозволений в'їзд до Євросоюзу у зв'язку зі сприятливою епідеміологічною ситуацією на їх території. України в списку поки немає. Сам список будуть переглядати щодва тижні.

Коментарі - 3

+
0
Maksym .
Maksym .
28 липня 2020, 17:14
#
А шо китайцы тут забыли у нас, меня одного такой вопрос интересует?)
+
0
Shamshir87
Shamshir87
28 липня 2020, 21:28
#
Эко-туризм в Украине, очень популярное направление, если не знали. У меня друг кореец так приехал, заплакал от сметаны и кефира. Сейчас живет на Волыне с фермочкой и радуется, ибо у его дочери в Сеуле постоянная астма, а на Волыне- нет. Как-то так и едут.
+
0
lika197
lika197
28 липня 2020, 17:51
#
Не вижу смысла. Хоть пригласите у них бизнес-контингент, а не туристов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися