Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 липня 2020, 17:12

По EUR, GBP і JPY цілі по руху виконані. Чекаємо продовження?

Вашій увазі аналітичний огляд від експерта компанії Tickmill.

EURUSD

Євро виріс в рамках передбачуваного сценарію, як і очікувалося. Маємо повноцінний висхідний тренд. З моменту попереднього огляду пара ще коливалася в невеликому коридорі, протестувавши рівень 1,1401, який виступив підтримкою, після чого зростання продовжилося. Ціна сходу досягла цільову відмітку на 1,1486, а потім поступово досягла і другий цільовий рівень 1,1571.

Таким чином, був повністю реалізований весь потенціал руху. Зростання по досягненню цілей не завершено. Імпульс продовжився, і на даний момент ціна вже торгується в районі трохи нижче рівня 1,1735, досягнення якого є лише питанням часу. Це однозначний сигнал до збереження сценарію на висхідний рух.

Оскільки котирування наблизилися до рівня 1,1735, можна припускати, що цей рівень миє чинити серйозний опір, що може призвести до локальної низхідної корекції. Її межі лежать зараз в районі 1,1571. Якщо пара опуститься до цього рівня, то наступний відбій від нього сформує новий імпульс зростання, який націлить покупців до нових локальних максимумів з першою метою в районі 1,1817 і потенційним проходом до 1,1931.

Зниження і закріплення нижче розворотного рівня на 1,1486 просигналізує про імовірності поглиблення низхідної корекції.

GBPUSD

Британський фунт також очікувано зріс відповідно з передбачуваним сценарієм. Після недовгої консолідації в районі рівня 1,2508, пара продовжила своє зростання, досягнувши спочатку перший цільовий рівень на 1,2667, а після чергової недовгої консолідації була взята і друга цільова відмітка на 1,2788.

До теперішнього моменту пара вже торгується вище рівня 1,2788 – в області 1,2860, і вірогідність продовження зростання досить висока. При цьому на шляху ціни є досить серйозний опір, неможливість його подолання може призвести до локальної низхідної корекції.

Це опір на 1,2914, до якого зростання може продовжитися. У разі, якщо цей рівень не буде пройдено, то, ймовірно, побачимо корекцію до рівня підтримки, розташовану на 1,2759. Тест і подальший відбій від цього рівня сформує висхідний моментум і націлить пару до локальних максимумів з першою метою в районі 1,2914 і потенційним проходом до 1,2994.

Проходження ціни нижче розворотного рівня на 1,2667 дасть сигнал до скасування даного сценарію та поглиблення низхідної корекції.

USDJPY

Японська ієна продовжує своє зміцнення і пішла за очікуваним сценарієм. Пара почала знижуватися, і не тільки досягла всі цільові позначки, але й значно їх перевищила. Масштаби низхідного руху виявилися значно більшими, ніж передбачалося. Тривала консолідація з верхньою межею близько рівня на 107,33 показала силу продавців, які змогли сформувати досить сильний спадний імпульс.

На даний момент ціна вже торгується в області 105,30. Враховуючи сформовану картину, поки немає ніяких передумов для зміни колишнього сценарію. Тому прогноз на продовження зниження все ще залишається актуальним і, швидше за все, ціна попрямує до нових цілей.

На даний момент котирування наближаються до важливого рівня підтримки на 105,06. У разі, якщо цей рівень надасть хорошу підтримку ціні, це, ймовірно, призведе до локальної висхідної корекції в район найближчого опору на 105,99. Наступний відбій від цього рівня націлить пару знову на рівень 105,06, а його прохід дасть потенціал для руху в район рівня 104,39.

У свою чергу, проходження вище розворотного рівня на 106,40 дасть сигнал до скасування поточного сценарію.

За матеріалами Tickmill

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися