Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2020, 9:14

5 способів заощадити гроші з банківською картою

Банківська картка, як швейцарський ніж, сьогодні дає своєму власникові безліч опцій. Якщо про них знати та правильно використовувати, можна помітно заощадити на повсякденних витратах.

Розповідаємо 5 лайфхаків для власників «пластику», які дозволять грошам довше затримуватися на вашому банківському рахунку.

1. Отримуйте кешбек на щоденних покупках.

Кешбек (cashback) — корисна і надзвичайно приємна опція платіжної картки. Ви розраховуєтесь карткою банку, а він, як плата за лояльність, повертає вам відсоток від суми кожної покупки.

У банків є декілька підходів до нарахування кешбеку. Одні воліють давати мінімальний відсоток (1-2%), але готові платити його при розрахунках фактично у всіх торгових точках. Інші платять багато (навіть до 20%), але тільки за покупки в певних категоріях. Нерідко поєднуються обидва варіанти: платять підвищений кешбек при витратах у обраних клієнтом категоріях, а за іншими дають більш низький (0,5-1%).

Саме такий варіант обрав Альфа-Банк у програмі винагород Cash'U CLUB. З нею клієнт щомісяця отримує від 2 до 7 категорій покупок (кількість залежить від статусу у програмі), за якими кешбек доходить до 20%. Крім цього, банк сплачує 0,5% за безконтактні оплати гаджетом з Apple Pay або Google Pay.

Звичайно, для того, щоб отримувати кешбек, попередньо потрібно оформити картку з цією опцією. Всі нові пакети послуг від Альфа-Банку, а також флагманська кредитка RED беруть участь у Cash'U CLUB. Щомісяця учасник клубу може повертати до 5 000 грн. До того ж бонусний рахунок можна використовувати для участі в розіграшах різноманітних призів.

2. Встановіть ліміти на видаткові операції.

Якщо знаєте про свою слабкість — спонтанні покупки, встановіть ліміт на щоденні витрати з карти. Це дуже легко зробити у мобільному додатку банку, інтернет-банкінгу або через дзвінок у контакт-центр банку.

3. Заробляйте на залишках за рахунком до 9% річних.

На коштах, які «лежать» на картці, можна непогано заробляти. Йдеться як про відсоток на залишок, так і про відсоток на окремий додатковий рахунок, прив'язаний до карти. Приклад такого рахунку — «Дохідний сейф» від Альфа-Банку. Залежно від пакета послуг цей рахунок може давати 7, 8% або навіть 9% річних. Важлива перевага: можливість у будь-який момент зняти гроші і повернути їх назад на активний рахунок карти. Для цього потрібно просто зайти у мобільний банк Alfa-Mobile Ukraine, відкрити меню карти і скористатися опцією «Поповнити» або «Зняти» у полі «Дохідний сейф».

4. Зробіть преміум картку безкоштовною.

Як правило, якщо платіжна карта дає багато вигідних додаткових опцій і привілеїв, то плата за обслуговування теж виявляється чималою. Але є вихід. Загляньте в тарифи карти, там можуть бути прописані прості умови, при виконанні яких обслуговування карти буде безкоштовним. Візьмемо, наприклад, карти, пропоновані у пакетах послуг від Альфа-Банку.

Щоб зробити картку безкоштовною, достатньо виконати одну з умов: загальна сума залишків на рахунках у банку, сума безготівкових покупок або кількість операцій за картами повинні бути не менше встановленого мінімуму. Для пакета White — залишок не повинен бути меншим 50 тис. грн, сума покупок від 2500 грн/міс. або ж кількість операцій від 10 на міс.

Для пакета Black залишок на рахунку повинен бути більше 250 тис. грн, сума покупок від 10 000 грн/міс. або кількість операцій від 25 на міс.

І, нарешті, топовим пакетом Graphite, який коштує 500 грн/міс., можна користуватися безкоштовно за умови, що залишок на картковому рахунку перевищує 500 тис. грн або якщо сума сплачених протягом місяця покупок більше 50 000 грн.

До речі, у мобільному додатку Alfa-Mobile Ukraine в меню карти передбачена зручна опція — тарифи та умови, де у вигляді наочних графіків показано, наскільки на поточний момент ви виконали умови для безкоштовного використання карти в цьому місяці.

5. Вивчіть можливості мобільного додатку свого банку. Наприклад, платіть за комуналку без комісії.

Наприклад, у Alfa-Mobile Ukraine можна без комісії поповнювати мобільний рахунок будь-якого оператора, а також без комісії оплачувати рахунки за комунальні послуги. А це щомісячні витрати, які за підсумком року можуть вилитися в значну суму, якщо платити з комісією. Крім того, з Alfa-Mobile Ukraine можна швидко отримати картку, брати кредити, відкривати депозити і навіть обмінювати валюту, при чому курс буде вигіднішим, ніж у відділенні.

Коментарі - 3

+
+61
Qwerty1999
Qwerty1999
24 липня 2020, 12:14
#
Еженедельная реклама от Альфа-банка радует глаз, хотя рекламируют одно и тоже
и не первый месяц,  да и редакция Минфина при  рекламных деньгах...

Кругом одни плюсы...
+
0
CouncelorYoda
CouncelorYoda
26 липня 2020, 13:04
#
Минфин и Альфа-Банк, вы охр***ли? Почему курс на сайте не соответствует фактическому? 23/07/2020 курс покупки евро для А.-Б. на сайте — 32.00, добрался в банк — там 31.90; естественно не стал им сдавать, вернулся к обменнику, где тоже 31.90, но зато они не брешут на сайтах.
+
0
Minfin
Minfin
26 липня 2020, 13:33
#
Мы даем информацию о курсе, который размещен на официальном сайте банка. Информация о курсах в банках на текущую дату обновляется в течение дня.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися