Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2020, 13:28

Безпечні покупки онлайн: як захиститися від шахраїв

Онлайн-шопінг вже став невід’ємною частиною нашого життя. Щороку обсяги покупок в інтернеті невпинно зростають, а з початком пандемії та введенням карантинних обмежень ще більше людей почали вдаватися до онлайн-покупок для придбання товарів. Нажаль почастішали і випадки платіжного шахрайства.

Безпечні покупки онлайн: як захиститися від шахраїв

У рамках програми Національного банку України #ШахрайГудбай, інформаційним партнером якої виступає Таскомбанк, продовжуємо розповідати про безпеку платежів!

Купуйте та сплачуйте онлайн лише на перевірених сайтах. Щоб не потрапити у пастку шахраїв ретельно перевіряйте сайти, на яких плануєте здійснювати розрахунки карткою, адже саме через сайти-підробки шахраї можуть викрасти повну інформацію по вашій картці та обнулити її.

На що слід звертати увагу:

  • Сайти, що приймають онлайн-платежі повинні бути захищеними, для цього в стрічці адреси має міститися https:// та значок «Замочок».

  • На сайті мають бути значки захисту онлайн-покупок від платіжних систем — Verified by Visa та Mastercard Secure code.

  • Перед тим як оплачувати покупки, додатково перевірте відгуки на сайт через пошукові системи. Також перевірити сайт можна за допомогою спеціального сервісу Кіберполіції  або сервісу Асоціації «ЄМА» 

Випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті — негайно дзвоніть на гарячу лінію банку за телефоном, вказаним на звороті картки.

Якщо ви зрозуміли, що потрапили в руки шахраів через фішинговий сайт – повідомте про це Кіберполіцію. Заяву в Кіберполіцію можна лишити тут —  або зателефонувавши за номером — 0 800 505 170.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися