Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 липня 2020, 15:34

Volkswagen інвестує в КНР понад 4 млрд євро

У 2020-му компанія Volkswagen China має намір і далі поетапно реалізовувати свій план інвестицій в межах материкової частини Китайської Народної Республіки. У цьому питанні компанію не лякає навіть коронавірусна пандемія. До завершення нинішнього року сумарний розмір вкладень Volkswagen і її партнерів в КНР перевершить 4 млрд євро, повідомляє LBLV.

Виконавчий директор компанії відзначив, що у 2020-му епідемія коронавірусу суттєво вплинула на ринкове середовище. При цьому перше півріччя для Volkswagen China було порівняно успішним.

Влада Китаю з початку спалаху коронавірусу впровадила на всій території держави певні заходи, покликані знизити тиск на бізнес і надати підтримку ринкової ліквідності. Крім того, уряд вказав місцевій владі на заходи, які необхідно ввести для того, щоб стимулювати споживання. В цьому відношенні вдалося домогтись істотного прогресу.

Китай стає все більш відкритим

КНР як і раніше робить свій ринок все більш відкритим, а також підвищує інтенсивність інвестиційної взаємодії з бізнесом з-за кордону. Це підвищує можливості, доступні Volkswagen China.

За словами глави компанії, в даний час вона вже може вкладати кошти безпосередньо у держпідприємства, на кшталт JAC. Зараз фірма має намір підвищити свою частку в СП JAC Volkswagen до 75%. Також компанія наразі є найбільшим власником акцій Guoxuan High-tech. Всі ці вкладення будуть корисні Volkswagen China, і вона вдячна китайській владі за надані можливості.

Перспективи авторинку Китаю

Також керівник компанії зазначив, що КНР – це найбільший в світі ринок автотранспорту, який використовує для роботи нові джерела енергії. В майбутньому Volkswagen має намір продовжити просування стратегії електрифікації. У КНР відкрилось багато сучасних підприємств, що мають високу конкурентоспроможність і являються лідерами у таких сферах високих технологій як: штучний інтелект, техніка інтелектуального інтернету для машин, інтернет речей і автономне управління транспортом.

Китайська Народна Республіка займається активним просуванням індустріальної революції і технічного розвитку, відзначають аналітики LBLV. Глава Volkswagen China зазначив, що дуже задоволений тим фактом, що саме його компанія бере участь в цьому. Він розраховує на те, що зможе продовжити розвиток разом з КНР. Керівник компанії також вважає, що Піднебесна в найближче десятиліття буде перебувати серед лідерів індустрії автотранспорту.

Дмитро Родін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін