Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2020, 14:42

Moody's присвоїло Таскомбанку рейтинг B3 зі «стабільним» прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Moody's вперше присвоїло Таскомбанку довгостроковий депозитний рейтинг на рівні B3 зі «стабільним» прогнозом. Про це йдеться в повідомленні на сайті агентства, передає Укрінформ.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's вперше присвоїло Таскомбанку довгостроковий депозитний рейтинг на рівні B3 зі «стабільним» прогнозом.
Фото: ukrinform.ua

Як прокоментували аналітики

«Прогноз по депозитних рейтингах Таскомбанку є стабільним, що відповідає стабільному прогнозу за державним боргом B3. Прогноз „стабільний“ відображає думку Moody's про те, що підвищені ризики, пов'язані з погіршенням умов роботи, будуть врівноважені достатньою ліквідністю банку і стійким становищем капіталу», — говориться в повідомленні агентства.

Таким чином, імовірність зміни рейтингу Таскомбанку в найближчі 12-18 місяців обмежена.

Читайте також: Moody's підвищило рейтинги 6 українських банків

За оцінками аналітиків Moody's, на кінець 2019 року проблемні кредити Таскомбанку становили близько 8% загального обсягу кредитів. Капітал банку склав близько 18% від ризикових активів в кінці 2019 року і залишиться вище 16% протягом наступних 12-18 місяців.

Раніше повідомлялося

  • Минулого тижня Таскомбанк залучив від розміщення випуску 100 тис. штук облігацій 105,148 млн грн.
  • Власником фінансово-промислової групи ТАС є Сергій Тігіпко. На фінансовому ринку група представлена Таскомбанком і страховою групою «ТАС».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися