Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2020, 9:19

Нафта дешевшає: загострення пандемії загрожує відновленню попиту

Ціни на нафту знизилися в ході ранкових торгів — зростання темпів коронавірусних інфекцій може перешкодити відновленню попиту на паливо. Про це пише enkorr.ua.

Як змінилися ціни на нафту

Вартість бареля вересневої нафти Brent 20 липня до 7:40 за Києвом склала $42,88 (-0,60%).

Барель вересневої нафти WTI торгувався по $40,52 (-0,56%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $43,14 і $40,75 відповідно.

«У зв'язку з тим, що кількість щоденних випадків COVID-19 у світі продовжує зростати, а в найбільш густонаселених штатах США спостерігається лише незначний успіх у стримуванні епідемії, побоювання з приводу темпів відновлення попиту на паливо обмежують потенціал зростання для нафти», — сказав головний стратег з глобальних ринків в Ахісогр Стівен Іннес.

Читайте також: Що відбувається з цінами на нафту і як це позначиться на Україні

За даними Reuters, понад 14 млн людей були заражені новим коронавірусом у всьому світі, і близько 602 тис. померли.

Хоча попит на паливо відновився після 30-відсоткового падіння в квітні, він все ще нижче передпандемічного рівня. Роздрібний попит на бензин у США знову падає по мірі зростання інфекцій.

Офіційні дані за 20 липня показали, що імпорт нафти в Японію в червні скоротився на 14,7% порівняно з тим же місяцем минулого року. У травні падіння падіння склало 25% у річному обчисленні. Тим не менш, експорт з третьої за величиною економіки в світі впав з двозначним зниженням протягом четвертий місяці поспіль, оскільки пандемія коронавірусу сильно вплинула на світовий попит.

У США кількість діючих нафтових і газових бурових установок скоротилося до нового рекордно низького рівня 11-ю тиждень поспіль, показали дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Читайте також: Ціни на нафту впали всерйоз і надовго. Трамп не допоможе

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися