Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2020, 15:22

Стадіон «Чорноморець» продали американській компанії

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) підписав договір купівлі-продажу одеського стадіону «Чорноморець» з американською компанією Allrise Capital Inc. Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

Стадіон Чорноморець, американська компанія, Фонд гарантування вкладів, ФГВФО, аукціон, продаж, активи банку
фото: ua-football.com

Деталі продажу

22 травня Фонд гарантування з 21 спроби нарешті продав стадіон «Чорноморець», що належить збанкрутілому Імексбанку. Купила стадіон американська компанія Allrise Capital Inc. Вартість угоди — 193 млн гривень при стартовій ціні в 1,14 млрд гривень.

Організатором торгів виступила компанія «Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн» (FFN). Стадіон продавали на електронному майданчику FFN за голландською моделлю аукціону зі зниженням ціни.

Покупець та Імексбанк почали підготовку до укладення нотаріального договору купівлі-продажу. Проте 11 червня Шевченківський суд Києва по справі №761/16906/20 наклав арешт на стадіон, що зробило неможливим його продаж.

Читайте також: ФГВФО продав стадіон Чорноморець за 193 мільйони

У ФГВФО стверджують, що положення Кримінального процесуального кодексу та закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» прямо забороняють накладення арешту на майно, що належить неплатоспроможному банку.

Передісторія

  • Раніше ці активи виставляли на продаж 13 разів за півтора року – спочатку у системі Prozorro.Продажі, а потім на іноземних майданчиках, проте вони так і не були викуплені.

  • Стартова ціна комплексу будівель стадіону «Чорноморець» склала 1,13 млрд грн. Вартість з того часу впала майже на 40% через відсутність попиту на цей актив.

Коментарі - 4

+
+28
Qwerty1999
Qwerty1999
17 липня 2020, 16:02
#
Суд по своей инициативе не накладывает никаких арестов.
Только согласно заявлению заинтересованных лиц, а вот о них в данной публикации нет ни слова…
+
0
rredrred
rredrred
17 липня 2020, 17:21
#
Если упомянули в статье УПК то это явно по ходатаству следователя или прокурора, а это самые безграмотные но очень заангажированные люди если не знают или деоают вид что не знают, что закон это не позволяет. а судьи как всегда под давлением и делают вид что верят придуманым доводам
+
+15
vitaliy17
vitaliy17
17 липня 2020, 16:42
#
Тут игровые автоматы не поставишь, поэтому почти даром.
+
0
ippolit kavarzin
ippolit kavarzin
18 липня 2020, 0:25
#
Ну, вот, может быть, начнут выплачивать кредиторам 4-й очереди ...!?
          Ждём!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися