Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 20:10

Головне за четвер: новий голова НБУ та чого від нього очікувати

Верховна Рада підтримала кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України (НБУ). За проголосували 322 народних депутати.

«Я не допущу неконтрольованої емісії»: новий голова НБУ про курс долара і економіку

Верховна Рада підтримала призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку. Перед голосуванням він розповів депутатам про своє бачення роботи очільника НБУ і політики регулятора. «Мінфін» відібрав головні тези Кирила Шевченка.

Новий голова НБУ. Що буде з інфляцією і курсом гривні (відео)

Про нового голову НБУ є різні думки. Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що «кандидатура Шевченка — найбільш оптимальна і вдала». А член Ради НБУ Віталій Шапран переконаний, що саме відсьогодні «рівень незалежності НБУ зріс». Водночас багато хто вважає, що результатами зміни голови НБУ стануть долар по 30 і двозначна інфляція.

Декларація. Скільки грошей на рахунках у нового голови НБУ

Верховна Рада проголосувала за призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку. Відповідно до закону, кандидати на цю посаду перед призначенням мають подати майнову декларацію.

Кожен 5-й бізнес очікує погіршення свого фінансового стану. Опитування НБУ

Бізнес погіршив очікування щодо відновлення економіки, інфляції та власних фінансових і виробничих результатів у наступні 12 місяців. Про це свідчить опитування керівників компаній, проведене Нацбанком у другому кварталі.

Чи накриє світ восени хвиля дефолтів

Наслідки коронавірусу спровокували безпрецедентне падіння світової економіки. Очікується, що ВВП США і Німеччини у 2020 році впаде на 8%, Британії — на 10%, Франції, Італії та Іспанії – на 12%.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 липня 2020, 23:52
#
«член Совета НБУ Виталий Шапран убежден, что именно с сегодняшнего дня «уровень независимости НБУ вырос»»

Формально я согласен с Виталием, но только с небольшим уточнением
в тексте - «уровень независимости НБУ от здравого смысла действительно вырос»...

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися