Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 14:13

Рівень банкрутств малого і середнього бізнесу може потроїтися в цьому році — МВФ

Міжнародний валютний фонд попередив, що рівень банкрутства малого і середнього бізнесу може потроїтися в цьому році через недостатню державну підтримку. Це, в свою чергу, може зупинити відновлення економіки і викликати фінансову нестабільність. Про це пише Bloomberg.

Аналіз персоналу 17 країн показує, що банкрутство в корпоративному секторі може зрости до 12% з 4% до пандемії, зазначається в звіті МВФ, опублікованому сьогодні.

Читайте також: чи Врятують економіку азартні ігри. І чи варто турбуватися про інфляцію та курс (відео)

Найбільше зростання числа банкрутств може бути зафіксоване в Італії через суттєве падіння споживчого попиту і високої частки виробництва в галузях з інтенсивними контактами.

У МВФ вважають, що найбільше постраждають сфери послуг, розваг і освіти. Між тим, в ключових секторах економіки, таких як сільське господарство, водопостачання та утилізація відходів, банкрутство може збільшитися незначно.

За даними фонду, понад третини малих підприємств в Канаді, Південній Кореї, Великобританії і США стурбовані можливістю поновлення роботи або очікують закриття протягом наступного року.

Фіскальні витрати на підтримку підприємств є значними. Збільшення боргу — привід для занепокоєння. Але ціна банкрутств буде набагато вище, ніж вартість постійної підтримки, коли це необхідно. Про це заявила керуючий директор МВФ Крісталіна Георгієва.

Читайте також: Електронний кабінет і спрощення роботи Фопів. Рада прийняла закон

«Ми ще не подолали труднощі. Друга велика хвиля хвороби може привести до нового шоку економічної активності. Інші ризики включають в себе широку оцінку активів, нестійкі ціни на сировину, зростаючий протекціонізм і політичної нестабільності », — попередила вона.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
16 липня 2020, 14:23
#
Майже 30% компаній планують продавати бізнес або активи у найближчі 6-12 міс. - дослідження. Криза тільки розпочинається..
+
0
bonv
bonv
16 липня 2020, 14:25
#
Зе-податок на паї. Здерти з народу побільше податків чи тільки  угробити малий та середній бізнес на догоду олігархам?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися