Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2020, 17:30

Ідея для відпустки: топ-5 нестандартних напрямків в Україні (інфографіка)

В які незвичайні місця України можна поїхати цього літа, і скільки коштує орендувати житло поблизу з діапазоном цін 380 — 1 000 грн. Про це йдеться в інфографіці аналітиків OLX Нерухомість.

Серед цікавих локацій: Олешківські піски на Херсонщині, давньогрецький поліс у Миколаївській області і найдовша гіпсова печера світу в Тернопільській.

Топ-5 нестандартних напрямків

Умань та Буцький каньйон

У напрямку Умані більше цікавих місць, ніж може здатися. Це місто варто відвідати в першу чергу заради дендропарку «Софіївка». При цьому сама по собі Умань зберігає багату історію, і прогулянка нею нудною точно не здасться.

Всього в годині їзди від міста, поруч із смт Буки, знаходиться мальовничий Буцький каньйон, екскурсія яким запам'ятається вам надовго. Зупинитися ж можна в самій Умані. Одно-, дво- та навіть трикімнатку можна винайняти в середньому за 500 грн на добу, а будинок обійдеться у 800 грн/день.

Херсонська область

З туристичної точки зору Херсонська область — це не лише морські курорти. Навпаки, ця степова частина країни славиться одними з найбільш унікальних локацій не тільки України, але і Європи.

Тут можна поспостерігати за рідкісними тваринами в природному середовищі проживання, відвідавши біосферний заповідник Асканія-Нова (записатися на екскурсію варто заздалегідь), побувати в одному з найбільших піщаних масивів Європи — Олешківських пісках і запам'ятати на все життя приголомшливі види з вершин Станіславських круч на березі Дніпро-Бузького лиману.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Щоб подивитися всі визначні пам'ятки області, територіально найзручніше зупинитися у самому Херсоні. Однокімнатна обійдеться в середньому 450 грн/доба, дво- та трикімнатна — 550 грн. Будинок буде коштувати приблизно 1 000 грн/день.

Миколаївська область

Сусідня Миколаївська область зможе здивувати вас не менше, адже тут знаходяться розкопки античного міста та центру однойменної давньогрецької колонії, заснованої у 7 столітті до н.е. — Ольвії, яка тепер носить статус національного заповідника. Знаходиться він на березі Дніпро-Бузького лиману, біля села Парутине.

Ще однією унікальною пам'яткою області є Актовський каньйон, розташований поруч з однойменним селом. Місцеві пейзажі можна назвати не інакше як дивом природи, висота скель тут деколи сягає 40-50 метрів. Оскільки місць для проживання біля цих локацій ще немає, зручно зупинитися у Миколаєві.

Однокімнатку пропонують за 380 грн/доба, двокімнатку — за 500 грн, а трикімнатку — за 900 грн. Якщо ж їхати великою компанією, можна винайняти будинок за 800 грн/день.

Тернопільська область

Центр області, «файний» Тернопіль, сам по собі місце, де є що подивитися. Буде цікаво зупинитись у місті і подорожувати визначними локаціями регіону. До приїзду можна орендувати житло, вибравши квартиру «до душі» з понад 100 варіантів: однокімнатна коштує в середньому 500 грн/доба, а дво- та трикімнатна — 600 грн.

Тернопільщина багата як надзвичайно гарними замками, що зберігають таємниці століть, так і природними пам'ятками. Перші, наприклад, можна відвідати в Збаражі та Скалаті. Серед нерукотворних же «родзинок» області: Дністровський каньйон в районі містечка Заліщики, Джуринський водоспад, Оптимістична печера — найдовша гіпсова печера світу. До речі, всі три локації знаходяться досить недалеко одна від одної.

Чернігівська область

Не залишить байдужим і поїздка до Чернігівської області. Тут розташована й колишня козацька столиця Батурин, з палацом Кирила Розумовського і цитаделлю, і національний заповідник Качанівка, створений на основі палацового ансамблю та парку. Поринути в красу природи Полісся можна у Міжрічинському природному парку, а Блакитні озера поруч із селом Олешня запам'ятаються своєю чистою джерельною водою.

Помандрувати областю можна, оселившись у Чернігові — цьому історичному центру теж є що показати. Однокімнатки здають в середньому за 400 грн/доба, двокімнатки — за 500 грн, а трикімнатки — за 650 грн. Будинок буде коштувати приблизно 750 грн/день.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 6

+
+43
zzel
zzel
12 липня 2020, 7:47
#
Я бы сюда добавил ещё поездку в Межигорье в имения Януковича, и в конче заспу в имения зеленского. Во второе правда придётся подождать до тех пор пока он в Израиль не убежит
+
0
Toma666
Toma666
12 липня 2020, 20:02
#
Уже удочки закинуты! ЗЕЛЕНЫЙ уже продал свой дом, и переехал в Конче-заспу.
+
+18
Саша Ник
Саша Ник
12 липня 2020, 14:31
#
После такого «отдыха», потом дома ещё неделю восстанавливаться и отсыпаться придётся.
+
0
Александр Кашкаров
Александр Кашкаров
12 липня 2020, 22:03
#
А как же Восточная Украина? Поехать посмотреть на закрытые шахты и попиленные заводы разве нет желающих?
+
0
gaevie
gaevie
13 липня 2020, 8:25
#
Класс! Отличная идея, шахты и заводы это еще не все... Как разрушенный аэропорт, дома и т.д. А еще сказочные минные поля
+
0
Alla Matveeva
Alla Matveeva
25 липня 2020, 16:53
#
Варианты неплохие конечно, но скорее всего сувениры придется на Виолити купить, а поездку отложить до лучших времён
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися