Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2020, 12:42

Марченко розповів, чому рекордно зріс залишок коштів на ЄКР

Збільшення залишків коштів на казначейських рахунках свідчить про вагоме зростання дохідної частини місцевих бюджетів. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Збільшення залишків коштів на казначейських рахунках свідчить про вагоме зростання дохідної частини місцевих бюджетів.
Фото: biz.censor.net.ua

Міністр про реформу бюджетної системи

Третього липня відбулася онлайн-зустріч міністра фінансів Сергія Марченка та спеціального представника Німеччини з питань реформ в Україні Георга Мільбрадта.

Учасники зустрічі обговорили реформування бюджетної системи в контексті процесу децентралізації та впровадження нової моделі міжбюджетних відносин.

Читайте також: Марченко: За рік митні і податкові надходження впали на третину

«Збільшення залишків коштів на рахунках свідчить про вагоме зростання дохідної частини місцевих бюджетів. Фахівці Мінфіну розробляють відповідні зміни в Бюджетний кодекс, для запровадження середньострокового планування, як на державному, так і на місцевому рівнях», — зазначив Марченко.

Читайте також: Держбюджет за пів року недоотримав 6,2% надходжень — Держказначейство

Також міністр фінансів обговорив з Мильбрадтом досягнення та виклики, які стоять перед Україною у сфері децентралізації. За його словами, за 1-й етап реформи вдалося:

  • зміцнити фінансову спроможність місцевих бюджетів;
  • забезпечити надання якісних громадських послуг споживачам завдяки тому, що були розширені видаткові повноваження органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо

  • За січень-квітень 2020 року місцеві бюджети отримали з держбюджету 53,4 млрд грн.
  • Залишок коштів на єдиному казначейському рахунку (ЄКР) у червні збільшився на 84,3% в 2,3 раза — з 32,489 млрд гривень (на 1 червня) до 75,701 млрд гривень (на 1 липня). Про це йдеться в повідомленні Держказначейства.

Коментарі - 2

+
+52
AleksandrBank
AleksandrBank
6 липня 2020, 13:22
#
Ох и сказочник, он не рассказал источники: Нафтогаз и Приват?
+
+15
pov78
pov78
6 липня 2020, 14:54
#
Вдалося забезпечити надання якісних громадських послуг споживачам завдяки тому, що були розширені видаткові повноваження органів місцевого самоврядування :-))) Це про які послуги йде мова, щось я нічого не відчув, щодо якості, як нічого не робили, так і не роблять :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися