Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 11:14

Банк «Південний» планує укласти угоду з НБУ про своп процентної ставки вартістю 12 мільярдів

Наглядова рада банку «Південний» погодила укладання генеральної угоди з НБУ на проведення операцій своп процентної ставки.

Відповідне рішення прийняте 25 червня 2020 року (Протокол Наглядової ради № 28 вiд 25.06.2020). Максимальна умовна сума складає 12 млрд грн.

«НБУ вживає низку заходів для підтримки розвитку стабільного, довгострокового кредитування в національній валюті, – коментує заступник голови правління банку «Південний» Максим Цимбал. – Лише місяць тому, 8 травня, НБУ провів перший тендер, у межах якого були запроваджені стимули довгострокового (до п’яти років) кредитування реального сектора економіки. Минуло зовсім небагато часу, і ми бачимо наступний важливий крок із боку НБУ, принципово новий для банківського ринку інструмент – своп процентної ставки. Цей інструмент дозволить нам хеджувати, тобто зменшувати/контролювати процентні ризики при довгостроковому кредитуванні реального сектора економіки. Ми давно чекали і готувалися до запровадження цього інструменту хеджування, брали участь у складі робочої групи при НБУ із запровадження цього інструменту. Це необхідно для подальшого розвитку та підтримки кредитування наших клієнтів, тому в нас не було сумнівів, що ми отримаємо підтримку з боку Наглядової ради. Угода рамкова, на загальну умовну суму до 12 млрд грн, що відповідає прогнозам динаміки зростання нашого кредитного портфеля в національній валюті на 2021 рік», – підсумував М. Цимбал.

Ринкова вартість майна, що є предметом правочину, становить 12 млрд грн. Вартість активів емітента, за даними останньої річної фінансової звітності, – 26 682 382 тис. грн.

Відношення ринкової вартості майна, що є предметом правочину, до вартості активів емітента, за даними останньої річної фінансової звітності, – 44,9735 %.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися