Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 10:13

Призначення глави Ощадбанку заблокували — ЗМІ

Печерський суд заблокував призначення Сергія Наумова головою правління державного Ощадбанку за позовом директора одного з департаментів Укргазбанку Геннадія Хелемського. Копію рішення суду опублікувало НВ Бізнес.

Печерський суд заблокував призначення Сергія Наумова головою правління державного Ощадбанку за позовом директора одного з департаментів Укргазбанку Геннадія Хелемського.
Фото: rbc.ua

Що йдеться в постанові

Суд призупинив дію рішення наглядової ради Ощадбанку про затвердження Наумова переможцем конкурсного на посаду голови правління банку.

Також Ощадбанку заборонено вчиняти дії, спрямовані на призначення Наумова керівником та/або підписантом Ощадбанку, в тому числі проводити збори акціонерів, до завершення судового процесу.

Це рішення вже набрало чинності, але може бути оскаржене в Київському апеляційному суді.

Призначення Наумова також намагається оскаржити через Окружний адміністративний суд міста Києва народний депутат Максим Бужанський. Суд відкрив провадження і призначив засідання на 2 липня.

Передісторія

  • У березні 2020 був оголошений конкурс на голову правління Ощадбанку, але на початку травня його скасували і оголосили новий.

  • Глава Ощадбанку Андрій Пишний вирішив не брати участь у конкурсі. У фінал вийшли п'ять кандидатів: Геннадій Хелемський зараз очолює один з департаментів Укргазбанку, Галина Пахачук — заступник голови Приватбанку, Сергій Наумов, голова правління Піреус Банку, Антон Тютюн — заступник голови в Ощадбанку, Сергій Магдич — заступник Пумбу.

  • 18 червня стало відомо, що у конкурсі на голову правління Ощадбанку переміг чинний глава Піреус Банку Сергій Наумов.

  • 24 червня перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Нацбанк вітає завершення конкурсу на посаду нового глави Ощадбанку та вважає його таким, що відбувся.

Коментарі - 4

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 червня 2020, 11:08
#
Предлагаю оригинальное нововведение - все знаковые назначения или увольнения
на государственные должности проводить сразу через суд...


Хотите уволить  сотрудника либо взять на работу нового сотрудника - подаёте проект приказа на рассмотрение в суд.
Судья изучает все обстоятельства дела, анализирует законность увольнения или приёма на работу и принимает решение именем Украины - либо отказать либо освятить проект решения с припиской - решение окончательное и обжалованию не подлежит...
+
0
yarg
yarg
30 червня 2020, 11:32
#
При этом помним , что суды сейчас принимают дела к рассмотрению на вторую половину 2022 года. 
Исходя из этого планируйте свои кадровые решения наперед :)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 червня 2020, 11:41
#
Для более полного охвата населения страны услугами украинских судов и ускорение рассмотрения дел по существу — предлагаю пополнить судейский корпус студентами старших курсов юридических факультетов…

Если министры и топовые госчиновники назначаются на должности либо без профильного образования либо без опыта работы по данному направлению, то студенты старших курсов юрфаков будут на их фоне выглядеть вполне профессиональными проводниками украинского законодательства в нашу повседневную жизнь…
+
0
yarg
yarg
30 червня 2020, 12:25
#
Та да... у нас при каждом пединституте юрфак есть - специалистов хватит....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися