Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2020, 16:37

Цукерберг втратив $7,2 мільярда через відмову компаній від реклами в соцмережах

Засновник Facebook Марк Цукерберг втратив $7,2 млрд через те, що деякі великі компанії відмовилися розміщувати рекламу у соцмережі. Про це повідомляє Bloomberg.

Падіння акцій

Акції компанії впали на 8,3% у п'ятницю, 26 червня, після того, як компанія Unilever (один з найбільших рекламодавців) заявила, що в цьому році не буде витрачати гроші на розміщення у всіх продуктах Facebook.

Серед інших від реклами в соціальних мережах відмовилися Coca-Cola Company, компанія North Face, найбільший американський телекомунікаційний оператор Verizon Communications Inc, а також компанія Unilever.

Згідно з даними індексу Bloomberg Billionaires Index, падіння цін на акції призвело до того, що ринкова вартість Facebook скоротилася на $56 млрд, — повідомили в агентстві.

Згідно із рейтингом мільярдерів Bloomberg, сумарна вартість активів Цукерберга скоротилася на $7,21 мільярда, складаючи $82,3 мільярда.

Читайте також: Facebook планує підвищити доходи за рахунок додаткових сервісів

Нагадаємо

Раніше Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення (NAACP), організація з захисту цивільних прав Color of Change, правозахисна організація Антидифамаційна ліга США» (ADL) та інші правозахисники закликали компанії припинити розміщувати рекламу у Facebook у липні, щоб висловити протест через відсутність нормальної модерації контенту.

Вони заявили, що багато років намагалися домовитися з Facebook з приводу модерації контенту, проте не досягли успіху. Рішення розпочати кампанію було прийнято після загибелі чорношкірого американця Джорджа Флойда, який помер після жорсткого затримання поліцією.

Читайте також: Apple, Facebook, Alphabet. Як придбати акції іноземних компаній

У п'ятницю компанія North Face повідомила, що не буде розміщувати у Facebook рекламу через «публікації з ненавистю, насильством і расизмом» в соцмережі.

Пізніше один з найбільших американських телекомунікаційних операторів Verizon Communications Inc приєднався до бойкоту, відмовившись від реклами в Facebook і Instagram.

Коментарі - 5

+
+29
bonv
bonv
27 червня 2020, 17:11
#
$82,3 мільярда теж не погано:)))
+
+59
Qwerty1999
Qwerty1999
27 червня 2020, 18:31
#
Цукерберг не потерял ни цента, если он не продавал свои акции...
+
+29
bonv
bonv
27 червня 2020, 17:12
#
Грабитель на тёмной улочке останавливает одинокого пешехода:
- А ну, отдавай свои деньги!
- Я не советую вам так поступать, я работаю на правительство!
- Ах так! Тогда отдавай мои деньги!:)
+
+41
Shamshir87
Shamshir87
27 червня 2020, 17:27
#
На самом деле, большинство отказывается от рекламы, из-за самой модерации рекламы, вернее её алгоритма. И по экспоненте падение пойдёт. Особенно ярко это выражено в бизнес-аккаунтах инсты, где попросту алгоритм корявый, и деньги на рекламу тратятся впустую. На примере кока-колы, известно, что те попросили ФБ статистику внутреннюю по посетителям, и объяснить как может быть посетителей быть больше, чем кликов. Вот такие вот фейлы от мусорника в виде ФБ.
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
28 червня 2020, 21:48
#
Полностью согласен с вами.
За 2 года работы с таргетом фб (инста) 100 раз убедился в его неадекватности.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися