Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2020, 15:29

Кінець епохи: Компанія Segway припинить випуск свого знаменитого гіроскутера

Американська компанія Segway заявила про зняття з виробництва однойменного двоколісного транспортного засобу. Випускати винахід Діна Кеймена, який популярний серед туристів та патрульних поліцейських, припинять 15 липня. Про це пише Electrek.co.

Американська компанія Segway заявила про зняття з виробництва однойменного двоколісного транспортного засобу.
Фото: euronews.com

Причина такого рішення

Керівництво компанії пояснило рішення різким падінням продажів Segway в усьому світі, фатальний удар по яких завдала пандемія коронавірусу. Торік його частка склала менше 1,5 % від глобальної виручки.

21 співробітник підприємства буде звільнений, 12 залишаться на якийсь час для виконання гарантійних зобов'язань та складання решти замовлень.

Що відомо про Segway

Segway, розроблений командою інженерів під керівництвом Діна Камена, у свій час підносився як революційний транспортний засіб, який зробить традиційні автомобілі непотрібними — принаймні в міській межі.

В компанії планували продати 100 000 «сегвеїв» в перший рік виробництва, але в реальності на це пішло більше десяти років — аж надто дорогим і тихохідним виявився транспорт.

Зараз Segway в основному використовується туристами, охоронцями в аеропортах і торгових центрах, робітниками на складах. Найсучасніша модель — Segway i2 SE PT — має автономність 61 км і розвиває максимальну швидкість 20 км/год.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
0
mary27
mary27
27 червня 2020, 15:50
#
Странная машина, никогда их не понимала.
+
0
Wless
Wless
27 червня 2020, 21:16
#
Не догадались сделать лёгкое складное сиденье, ноги устают, почему велик популярен потому что есть сиденье, если нет складного сиденья всё палево денег, у них там стоко директоров и дизайнеров а понять что людям надо а не спортсменам не могут.
+
0
mary27
mary27
27 червня 2020, 22:41
#
Наверно потому у этих директоров и дизайнеров зарплаты в сотни тысяч в год, а фирма останавливает производство)
+
0
LISTT
LISTT
28 червня 2020, 14:28
#
Сдулись, смытые волной гироскутеров
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися