Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2020, 11:10

Англійський суд розгляне позов Приватбанку до Коломойського в 2022 році

Високий суд Англії та Уельсу 26 червня призначив розгляд по суті справи Приватбанку проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на 1 березня 2022 року. Про це йдеться у повідомленні банка.

Високий суд Англії та Уельсу 26 червня призначив розгляд по суті справи Приватбанку проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на 1 березня 2022 року.
Фото: kp.ua

Очікується, що розгляд справи триватиме від 10 до 13 тижнів.

Відповідачі клопотали про відкладення розгляду справи принаймні до жовтня 2022 року, але суддя ухвалив, що всі сторони повинні бути готові розпочати слухання 1 березня 2022 року.

«У рішеннях, ухвалених під час дводенної наради про порядок розгляду справи, суддя Манн погодився з аргументами Приватбанку щодо низки питань стосовно графіку розгляду справи та інструкцій щодо підготовки до розгляду. Уже тривалий час продовжується процедура підготовки до слухання по суті зі встановленими строками для різних її етапів, які необхідно пройти до початку розгляду справи всім сторонам», — зазначили в Приватбанку.

Читайте також: Нічого не винен. Приватбанк повністю погасив мільярдні борги Коломойського перед НБУ

Всесвітній арешт активів Боголюбова та Коломойського залишається в силі і буде залишатися в силі до моменту винесення рішення після завершення розгляду справи.

Очікування Приватбанку

Приватбанк впевнений, що в кінцевому рахунку йому вдасться повернути суму, заявлену у позові, яка наразі складає понад $3 млрд (включаючи відсотки).

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

Історія конфлікту

  • Позов банку стосується шахрайських дій стосовно кредитів на суму $1,9 млрд, які були використані для здійснення авансових платежів шести компаніям-відповідачам за «удаваними» договорами поставки, які «не могли бути виконані» та більше того, навіть не було жодного наміру на їхнє виконання. Вони були використані як прикриття для виправдання витоку величезних сум коштів із банка".

  • $1,8 млрд були проведені через три англійські компанії.

  • В рішенні зазначається, що для цілей цих клопотань, всі відповідачі не заперечують, що банк має достатню для судового розгляду справу, та шахрайськими діями банку було завдано збитків на суму $248 млн.

Збитки банку

  • Банк заявляє, що такі шахрайські дії завдали збитку на суму $1,9 млрд плюс проценти (що нараховуються у розмірі близько $500 в день), та залишається впевненим, що в кінцевому рахунку йому вдасться привести свої позовні вимоги до розгляду в суді Лондона.

  • Станом на сьогодні, ціна позову, анку (разом із процентам) становить приблизно $3 млрд.

Оформити картку «Універсальна Gold» Приватбанку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися