Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2020, 14:42

Ethereum піддалася спам-атаці. Користувачам довелось переплачувати майнерам

Мережа Ethereum піддалася спам-атаці. Великі майнінг-пули заспамили блокчейн криптовалюти мільйонами транзакцій. Користувачі через це змушені були переплачувати за переказ монет. Про це пише Trustnodes, передає РБК.

Мережа Ethereum піддалася спам-атаці.
Фото: prometheus.ru

Що сталося

Майнери заспамили блокчейн криптовалюти десятками тисяч транзакцій на незначні суми. У багатьох переказах обсяг відправленої криптовалюти не перевищував 0,001 ETH ($0,23).

Наприклад, 24 червня, коли атака досягла піку, блокчейн криптовалюти обробив більше мільйона транзакцій. Усього майнінг-пули провели понад 50 млн переказів на невеликі суми.

Хто організував атаку

Аналітики порталу повідомили, що за атаку несуть відповідальність майнінг-пули. 24 червня пул Ethermine здійснив понад 13 тис. транзакцій. З моменту початку спаму ще більший внесок внесли пули SparkPool і Nanopool. За цей період вони провели 6 млн і 15 млн переказів відповідно.

Читайте також: Майнери скоротили відтік біткоіна до 10-річного мінімуму. Із чим це пов'язано

Як відреагувала мережа

У результаті цієї атаки мережа Ethereum виявилася перевантаженою. 

Це призвело до того, що в рази зросла середня вартість проведення транзакції, до $0,75, а користувачі були змушені платити по $5-10 за використання смарт-контрактів.

Нагадаємо, у кінці травня перевантаження трапилося в мережі біткоіна. У блокчейні криптовалюти утворилася черга з непідтверджених транзакцій, а розмір комісії, яку стягують майнери, збільшився в 7-10 разів порівняно з показниками квітня.

Читайте також: Прибутковість 149-214%: п'ять найбільш прибуткових криптовалют 2020 року

Раніше повідомлялося

  • Криптовалютна біржа Binance додала можливість купувати біткоін і Tether за українську гривню.
  • За підсумками й кварталу 2020 року ціна біткоіна впала на 10%. Проте, порівняно з традиційними фондовими ринками, перша криптовалюта показала кращі результати.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 червня 2020, 14:50
#
Вот вам и очередные «прелести» блокчейна…
Чем больше транзакций — тем они обходятся дороже…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися