Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2020, 12:53

Які вакансії зараз пропонують українцям у Польщі (дослідження)

На підставі досліджень ринку праці в Польщі Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal розповів, у яких галузях українці зможуть знайти роботу вже цього року. Про це пише Liga.Money.

На підставі досліджень ринку праці в Польщі Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal розповів, у яких галузях українці зможуть знайти роботу вже цього року.
Фото: immigrant.today

Які вакансії є на ринку

Експерти зазначають, що польське виробництво поступово відновлюється після карантину.

Прогнозується, що до кінця 2020 року в Польщі будуть пропонувати вакансії для українців в таких галузях:

  • харчова промисловість — 38%
  • логістика — 17%
  • деревообробка і меблева промисловість — 15%
  • будівництво — 11%
  • виробництво побутової техніки -10%
  • сезонні сільськогосподарські роботи — 10%
  • ресторанний і готельний бізнес (HoReCa) — 5%.

Читайте також: У Центрі зайнятості розповіли, які зарплати зараз пропонують шукачам роботи

Харчова промисловість

Виробництво окремих продуктів харчування тривалого строку зберігання (консерви, крупи, борошно тощо) зросла майже на 200%, повідомляє Головне статистичне управління Польщі.

Особливо потребують робочої сили рибзаводи, курячі фабрики, фабрики з виробництва солодощів — попит на працівників є зараз, влітку, а також має зберегтися і восени.

Читайте також: Де насправді дорожчі продукти: в Україні чи Польщі

Логістика

Високий попит на працівників у цій сфері пов'язаний з тим, що в період карантину багато компаній і споживачі перейшли в онлайн, замовляючи продукти та інше з доставкою. Це спричинило високий попит на кур'єрів, фахівців з логістики та складських робітників.

Читайте також: Цього року реальна зарплата українців не зросте — НБУ

Будівництво

Ця сфера завжди була досить стабільною, з огляду на кількість вакансій для працівників з України. Економічна криза не обійшла і галузь будівництва, але в підсумку зачепила її значно менше, ніж промисловість, відзначають аналітики.

Крім того, будівництва у Польщі фінансується не тільки за рахунок держави, але і за допомогою інвестицій ЄС, що сприяє зміцненню і розвитку сфери.

Читайте також: Ціни на будинки і квартири в Польщі будуть щорічно знижуватися на 5-7% — прогноз

Виробництво побутової техніки

До карантину польське виробництво побутової техніки було більше орієнтоване на експорт, проте зараз ситуація може змінитися. Вітчизняна техніка дешевша, тому її конкурентоспроможність може зрости, переконані польські виробники.

Сільськогосподарський сектор

Попит на роботу в сільському господарстві завжди сезонний, і українці вже почали повертатися у Польщу для роботи на полях. Але, зазначають рекрутери, працівників усе одно бракує. Зараз найбільше вакансій є для працівників зі збору овочів, полуниці та інших ягід.

Читайте також: Зеленський обіцяє зарплати, як у Польщі, через 4 роки

Нагадаємо

  • У квітні 2020 року обсяг грошових переказів мігрантів в Україну впав на 13,2% порівняно з квітнем 2019 року і склав $ 826 млн.
  • 16 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про захист трудових мігрантів та легалізацію ринку міжнародного працевлаштування.

Коментарі - 1

+
0
Італій .
Італій .
26 червня 2020, 15:14
#
А где же так любимая некоторыми мойка туалетов?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися