Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2020, 14:17

«Асиметричні» очікування нових локдаунов в США і Європі

За повідомленням аналітика компанії Tickmill, ставка великих спекулянтів на падіння S&P 500 виріс до максимуму з початку 2016 року, що показали дані CFTC:

На графіку видно що чиста позиція великих спекулянтів під ф'ючерс S&P 500 (довгі — короткі позиції) неухильно скорочувалася протягом останніх трьох з половиною місяців і перевищила -40К контрактів. Іншими словами, спекулянти нарощували короткі позиції практично весь період «ведмежого ралі». Відсутність консенсусу з боку професійних учасників ринку звичайно ж насторожує.

Треба зазначити, що в США епідеміологічна обстановка загострюється, що, наприклад видно з різкого зростання числа нових випадків в Каліфорнії або Техасі:

Кількість нових підтверджених випадків в Каліфорнії

Звісно, це не може залишати інвесторів небайдужими, особливо у світлі повідомлень, що Техас вже «починає рахувати» вільні ліжка. Це веде до слабкості американського ринку щодо інших ринків за рахунок асиметричних очікувань нових локдаунів у світі. Європейські акції зростають сьогодні, однак очікування по американському ринку залишаються негативні, виходячи зі зниження ф'ючерсів S&P500.

Очікується подальше зниження американських фондових індексів, зміцнення долара. Бичачий погляд по золоту також залишається сильним, завдяки наростаючому негативному новинному фону.

За матеріалами Tickmill

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися