Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2020, 8:33

Укрексімбанк надав Укравтодору другий транш позики на 5,1 мільярда

24 червня Укрексімбанк надав Укравтодору другу чергу коштів у розмірі 5,081 млрд грн. Про це повідомив глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер у фейсбуці.

24 червня Укрексімбанк надав Укравтодору другу чергу коштів у розмірі 5,081 млрд грн.
Фото: zn.ua

«Продовжили фінансування наймасштабнішого оновлення доріг за часів незалежності України – JSC Ukreximbank надав Укравтодор другу чергу коштів у розмірі 5,081 млрд грн», — написав він.

За його словами, вдалося і забезпечити для державного агентства ще більш привабливі умови угоди – відсоткову ставку позики за другим траншем ще більше знижено порівняно з базовою, аж до 9,99% річних. Натомість строк фінансування збільшився до двох років.

Нагадаємо

В кінці квітня керівники Укрексімбанку та Укравтодору в присутності президента Володимира Зеленського підписали угоду щодо надання держбанком першого траншу фінансування на оновлення доріг в обсязі 5,78 млрд грн під держгарантії зі ставкою 10,5% річних.

Читайте також: Будівельники доріг украли з бюджету понад 30 мільйонів у 2018 році

Як зазначалося, загальна сума фінансування складе 19,3 млрд грн.

Читайте також: Велике будівництво: 6 тисяч кілометрів доріг планують побудувати до 2020 року

5 червня Рада прийняла за основу законопроект №3509 про зміни до держбюджету-2020, які дозволять спрямувати частину коштів з Фонду боротьби з COVID-19 на ремонт і будівництво доріг. Законопроект підтримали 274 народних депутати.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися