Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2020, 16:37

ЄС ухвалив тимчасові правила для сприяння банківському кредитуванню під час кризи

Євросоюз тимчасово адаптував банківські правила, щоб максимізувати здатність банків надавати кредити і підтримку домогосподарствам і підприємствам для виходу з коронакризи. Рішення затверджене Радою ЄС, повідомляє «Європейська правда».

Євросоюз тимчасово адаптував банківські правила, щоб максимізувати здатність банків надавати кредити і підтримку домогосподарствам і підприємствам для виходу з коронакризи.
Фото: wz.lviv.ua

Що це дасть

«Ухвалений сьогодні банківський пакет забезпечує цілеспрямовані і виняткові законодавчі зміни в регулюванні вимог до капіталу.

Ці зміни дозволять кредитним організаціям повною мірою грати свою роль в подоланні економічного шоку, викликаного пандемією COVID-19, шляхом стимулювання кредитних потоків», — йдеться в повідомленні Ради.

Поправки, зокрема, стосуються зміни мінімальної суми капіталу, яку банки повинні зберігати для непрацюючих кредитів (NPL) в рамках «пруденціальної підтримки».

Читайте також: Країни ЄС, які не входять в єврозону, не готові до введення єдиної валюти (звіт)

Зокрема, преференційний режим непрацюючих кредитів, гарантований експортними кредитними агентствами, буде поширений на інших гарантів державного сектору в контексті заходів, спрямованих на пом'якшення економічних наслідків пандемії COVID-19.

Також передбачено продовження на два роки перехідних угод, пов'язаних з упровадженням міжнародного стандарту бухгалтерського обліку (IFRS 9).

Читайте також: НБУ: Дев'ять банків — у зоні ризику щодо дотримання нормативів капіталу

Це дозволить банкам пом'якшити потенційний негативний вплив можливого збільшення резервів банків на очікувані кредитні збитки.

Серед нових правил також тимчасові домовленості про ризики для національних урядів і центральних банків, деномінованих у валюті іншої держави-члена. Мета — підтримати варіанти фінансування в країнах, що не входять в єврозону.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися