Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 червня 2020, 9:18

Під час карантину кількість банкрутств зменшилась в чотири рази

Кількість банкрутств зменшилася в чотири рази за час карантину. Під час карантину щомісяця відбувалося близько 400 банкрутств на місяць, до карантину було 1,8 тисяч. Про це повідомляє Опендатабот.

З чим пов'язане зменшення

Ймовірніше за все, така ситуація пов’язана з тим, що під час карантину судова система не працювала в нормальному ритмі.

«Під час карантину багато компаній стали неплатоспроможними. Проте кількість відкритих процедур банкрутства за період з березня по червень 2020 року сягнула рекордно низької кількості.

Це можна пояснити тим, що українські суди також перестали працювати або працювали у обмеженому режимі, а засідання по справам переносяться більше ніж на півроку.

Читайте також: Банкрутство по-новому. Рада змінила процедуру на час карантину

Новий кодекс про банкрутство не передбачає жодних послаблень у форс-мажорних обставинах для компаній, які потрапили у боргові зобов’язання. По мірі того, як суди відновлюватимуть свою роботу, на Україну чекає «бум»сбанкрутств", — коментує юрист Федір Сафір.

Читайте також: У Кодекс за процедурами банкрутства внесли зміни

Банкрутство ФОПів

Щодо ситуації із банкрутами-фізичними особами, то їх кількість лишилась на попередньому рівні. Загальна кількість громадян, які оголосили себе банкрутами за останні півроку, досягла 80 осіб.

Читайте також: Почати з чистого аркуша. Що принесе новий кодекс про банкрутство

Коментарі - 1

+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
23 червня 2020, 13:44
#
Так, а вы верните штрафные санкции за невыплату кредитов изьятия имущества и тд, что бы всё было по нормальному и посмотрим что будет..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися