Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2020, 18:29

Китайські банки в карантин надали малому бізнесу пільги за кредитами на $550 мільярдів

Китайські банки з початку епідемії коронавірусу надали пільги за кредитами обсягом 3,9 трлн юанів ($551 млрд) для підтримки малого бізнесу. Про це пише Bloomberg, передає Інтерфакс-Україна.

Китайські банки з початку епідемії коронавірусу надали пільги за кредитами обсягом 3,9 трлн юанів ($551 млрд) для підтримки малого бізнесу.
Фото: delo.ua

Які пільги надали позичальникам

Як повідомив представник Комісії з регулювання банківської та страхової діяльності Китаю (CBIRC), станом на 31 травня банки відклали основні платежі за кредитами об'ємом 1,44 трлн юанів для 800 тис. малих підприємств, а також погодилися на відстрочку виплати відсотків 65,5 млрд юанів. Крім цього, вони пролонгували позики на 2,4 трлн юанів.

Читайте також: З початку карантину українські банки скоротили кредитування втричі

Уряд країни минулого тижня закликав банки пожертвувати прибутком 1,5 трлн юанів на зниження ставок, комісій, відстрочення платежів і збільшення обсягу незабезпечених кредитів. За даними South China Morning Post, це становить приблизно 75% від рівня 2019 року.

Читайте також: «Доступні кредити 5-7-9%»: За минулий тиждень банки видали 82 кредиту

Банки почали надавати відстрочки по кредитах зі строком погашення після 25 січня. А нещодавно продовжили дію пільгової політики до 31 березня 2021 року.

На чому заробили банки

Китайські банки за підсумками першого кварталу відзвітували про зростання прибутку на 5,6%, оскільки збільшення видачі кредитів та інвестицій в облігації призвело до зростання процентних доходів.

Водночас економіка країни в січні-березні впала на 6,8%.

Раніше повідомлялося

  • За розпорядженням влади, 30 українських банків надають своїм клієнтам так звані кредитні канікули, дозволяючи на період карантину не платити кредитні платежі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися