Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2020, 14:16

Fitch знизило рейтинг Укрексімбанку

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг життєздатності (VR) державного Укрексімбанку (Київ) з «b-» до «ссс+». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг життєздатності (VR) державного Укрексімбанку (Київ) з «b-» до «ссс+».
Фото: delo.ua

Що це значить

Уточнюється, що зниження рейтингу VR відображає різке ослаблення капіталізації Укрексімбанку в першому кварталі 2020 року, оскільки його коефіцієнт основного капіталу (Fitch Core Capital, FCC) знизився до 6% за підсумками січня-березня 2020 року з 13% в кінці 2019 року.

Читайте також:Fitch погіршило прогноз світової економіки на 2020 рік

Із чим пов'язане зниження рейтингу

«Це було зумовлено великими збитками, викликаними значними ринковими ризиками банку та несприятливими ринковими коливаннями.

Прибутковість і капіталізація відновилися у квітні і травні. При цьому приблизно половина збитку за перший квартал була відшкодована», – зазначено в повідомленні.

Читайте також: Fitch погіршило прогнози для 8 українських банків

Аналітики уточнили, що капітал банку залишається обмеженим на тлі ймовірного погіршення якості активів, а Укрексімбанк – значно схильним до ринкового ризику в середньостроковій перспективі.

Читайте також: Moody's підвищило рейтинги 6 українських банків

Раніше повідомлялося

  • У квітні Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Укрексімбанку на рівні «В», але переглянуло прогноз з «позитивного» на «стабільний».
  • Згідно з даними Нацбанку України на 1 травня 2020 року за розміром загальних активів (216,164 млрд грн) Банк посідав 3-е місце серед 75 діючих у країні банків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися