Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2020, 14:42

Бахматюк хоче отримати компенсацію по банку «Фінансова ініціатива»

Рішення Верховного суду про неправомірність дій Нацбанку щодо виведення банку «Фінансова ініціатива» з ринку дає змогу ексвласникові банку Олегу Бахматюку вимагати компенсації. Про це Бахматюк заявив агентству Інтерфакс-Україна.

Рішення Верховного суду про неправомірність дій Нацбанку щодо виведення банку «Фінансова ініціатива» з ринку дає змогу ексвласникові банку Олегу Бахматюку вимагати компенсації.
Фото: epravda.com.ua

Про що заявляє Бахматюк

«Після недавнього ухвалення Верховною Радою „банківського“ закону ми не можемо повернути собі банк, але будемо звертатися за компенсацією за всіма процедурами, що мають правовий характер. Найголовніше — суд визнав очевидну річ, що банк неправомірно вивели з ринку, що він міг працювати і був достатньо ліквідний», – сказав Бахматюк.

Він припустив, що Нацбанк може спробувати оскаржити це рішення у Великій палаті Верховного суду, однак висловив упевненість, що ухвалене рішення буде підтверджено.

Читайте також: «Антиколомойський» закон в дії: Суд закрив два позови ексакціонерів Приватбанку

Бахматюк наголосив, що суд фактично визнав провину Нацбанку в падінні банку «Фінансова ініціатива».

«А значить, у половині того боргу, у якому мене звинувачують, вони винні самі. Виходить, що це було свідоме доведення банку до банкрутства. Ми цей аргумент використовуємо і в міжнародних судах», – заявив Бахматюк.

Читайте також: Бахматюк знову просить реструктурувати борги своїх банків-банкрутів

Передісторія

  • 17 червня Верховний суд виніс остаточне рішення, яким підтвердив незаконність рішень правління НБУ про виведення з ринку банку «Фінансова ініціатива», що належав бізнесмену Олегу Бахматюку.
  • 28 травня колегія суддів заочно призначила олігарху Олегу Бахматюку утримання під вартою.
  • 11 листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали 7 осіб, підозрюваних у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, який Нацбанк у 2014 році надав ВіЕйБі Банку.
  • У листопаді 2014 року НБУ визнав банк неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. Рішення про ліквідацію фінустанови було прийнято в березні 2015 року.
  • Раніше бізнесмен кілька разів пропонував Нацбанку і ФГВФО реструктуризувати заборгованість своїх банків — ВіЕйБі Банк і «Фінансова ініціатива».

Коментарі - 5

+
0
Toma666
Toma666
19 червня 2020, 15:00
#
И этот не против что-то урвать. многие потеряли там свои деньги!
+
0
vadymbanker
vadymbanker
19 червня 2020, 15:42
#
Сверх-лицемерие. Что делает деньги с людьми, по моему они становятся не людьми, в этом то и дело.
+
+38
mary27
mary27
19 червня 2020, 16:08
#
Надо провести референдум — готов ли народ Украины доплатить Бахматюку за то, что тот вывел средства вкладчиков своего банка на офшоры?
Как в Исландии.
+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
19 червня 2020, 16:12
#
Блин, какие все же они олигархи ушлые!
+
0
Igorenya
Igorenya
19 червня 2020, 21:21
#
Ишь какой прыткай!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися