Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2020, 14:53

650 км без підзарядки: Tesla показала оновлену Model S

Лідер з виробництва електрокарів днями представив вдосконалену Model S, яка має максимальний запас ходу серед електромашин серійного виробництва. Аналітики lblv.com очікують, що в довгостроковій перспективі акції автовиробника покажуть зростання.

16 червня світовий автопром побачив змінену Model S, яка отримала назву Long Range Plus. Це перший серійний електрокар в світі, який може подолати без додаткової зарядки близько 650 км. Саме такий результат машина показала при тестуванні.

Такого результату розробникам вдалося досягти завдяки використанню більш потужних батарей, легким матеріалами і спеціальним колесам, що на 2% зменшили опір. Як повідомляє EPA, наближені до Model S конкуренти (Chevrolet Bolt EV і Nissan Leaf Plus) можуть подолати удвічі меншу відстань на одному заряді батареї.

Після зниження цін оновлений електрокар від Тесла можна придбати за 74,9 тисячі доларів.

Ці новини посприяли зростанню акцій виробника електромобілів. На торгах 17 червня акції піднімалися до 1004 доларів за штуку, але після закриття торгів папери опустилися до 991 долара. Експерти відзначають, що з 2010 року вартість акцій Tesla збільшилась в 50 разів.

У першому кварталі поточного року на ринок надійшло більше 102 тисяч машин Tesla. За очікуваннями Ілона Маска, в другому кварталі буде вироблено не менше 83 тисяч авто. Звіт за другий квартал буде опубліковано 22 липня.

Експерти Bloomberg дають позитивний прогноз ринку електрокарів. Вони очікують, що до 2025 року на ринку буде 8,5 мільйона електромобілів, порівняно з нинішнім показником у 1,7 мільйона. Це вказує на 40%-ий ріст у рік. Папери компанії Tesla високоволатильні і підійдуть не всім інвесторам, але в довгостроковій перспективі це хороший варіант для вкладень, відзначають аналітики lblv.com.

Дмитро Золотарьов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін