Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2020, 8:59

В умовах пандемії. Власник відеохостингу TikTok заробив $5,6 мільярда

Китайський технічний гігант ByteDance, що володіє хостингом коротких відеододатків TikTok, за перший квартал цього року заробив близько 40 млрд юанів ($5,64 млрд), пише Reuters.

Прибуток техногіганта зріс більш ніж на 130% в порівнянні з тим же періодом роком раніше, при цьому, за словами обізнаних джерел, цільовий орієнтир компанії на 2020 рік вражаючий: близько 200 млрд юанів.

ByteDance прагне отримати дохід в розмірі половини річної виручки свого конкурента Tencent Holdings Ltd. Сама ж компанія відмовилася давати коментарі.

Tencent є лідером серед технічних компаній, надаючи користувачам соцмережі та відеоігри. У 2019 році вона отримала прибуток на суму майже 377 млрд юанів.

Що відомо про компанію ByteDance

Компанія ByteDance знаходиться на ринку вже 8 років, і зростання її доходів в значній мірі обумовлене рекламою її додатків в Китаї, включаючи новинний агрегатор Jinri Toutiao, а також Douyin, китайську версію TikTok.

До того, як ByteDance вийшла на ринок, там «панували» інші гіганти: лідер електронної комерції Alibaba Group Holding Ltd, оператор пошукових систем Baidu Inc і Tencent.

Зростанням популярності китайська компанія зобов'язана пандемії та пов'язаними з нею заходами соціального дистанціювання: її програми отримали величезне поширення. Так, 6 з 10 найпопулярніших додатків в китайському магазині iOS App Store належали ByteDance. Нещодавно компанія була оцінена приблизно в $95 до $140 млрд.

У травні колишній головний виконавчий директор Walt Disney Кевін Майєр був запрошений на посаду нового виконавчого директора TikTok.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися