Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2020, 19:20

Головне за четвер: рекорд облікової ставки та чому рішення ФРС послабило долар

Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% річних. Це найнижчий рівень облікової ставки в історії незалежної України

Чому рішення ФРС послабило долар

Федеральна резервна система (ФРС) США сигналізувала, що планує роками зберігати надзвичайну підтримку економіки і залишила незмінною процентну ставку по федеральних фондах в діапазоні від 0% до 0,25% річних.

Депозити під смішні відсотки. Банки знов знизили дохідність вкладів

За минулі два тижні ставки за вкладами у гривні на рік зрізали 5 з 20 невеликих банків. Загальну тенденцію ігнорував тільки РВС Банк. Наперекір усім він накрутив ціни на депозити в усіх валютах.

Нерезиденти будуть обережно повертатися на ринок ОВДП. Обсяг інвестицій на кінець року може перевищити 120 мільярдів

В 2020 році попит нерезидентів на українські ОВДП буде помірним. Сумарний обсяг їх вкладень в держоблігації на кінець року може перевищити 120 млрд грн. Про це повідомив фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків під час вебінару «$1 тисяча, $10 тисяч, $50 тисяч: Куди інвестувати у 2020 році», який проводив «Мінфін».

Дешеві кредити від уряду. Прогноз курсу валют (відео)

Чи зможуть дешеві кредити дати поштовх для розвитку економіки або, навпаки, стануть для неї міною уповільненої дії. Сьогодні у випуску «Прямо по курсу» на нашому youtube-каналі експерт Олексій Козирєв розповість, чому українська економіка ніяк не отримає дешеві кредити, які вже давно обіцяють і уряд, і президент.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися