Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2020, 14:59

НБУ звузив коридор процентних ставок за інструментами постійного доступу

Національний банк ухвалив рішення звузити коридор процентних ставок за інструментами постійного доступу. Про це повідомив голова НБУ Яків Смолій під час брифінгу 11 червня.

Національний банк ухвалив рішення звузити коридор процентних ставок за інструментами постійного доступу.
Фото: zaxid.net

Рішення НБУ

Коридор процентних ставок за інструментами постійного доступу звужено з «облікова ставка +/- 2 в.п.» до «облікова ставка +/- 1 в.п.»

Читайте також: Нацбанк знизив облікову ставку до 6%. Найнижчий рівень в історії (відео)

Що це означає

Це означає, що за нової облікової ставки кредити рефінансування овернайт будуть надавати під 7%, а депозитні сертифікати овернайт — розміщувати під 5%.

«Зміна ширини коридору дасть змогу досягати операційної цілі монетарної політики, яка полягає в утриманні гривневих міжбанківських ставок на рівні близькому до ключової ставки в межах коридору процентних ставок за інструментами постійного доступу», — пояснюють в НБУ.

Читайте також: НБУ ввів нові антикризові заходи для підтримки банків

В НБУ додали, що пом’якшення монетарної політики та інші антикризові заходи Національного банку, запроваджені упродовж останніх місяців, підтримають ділову активність в країні.

«Падіння української економіки у 2 кварталі буде більшим, ніж очікувалося, хоча пік кризи вже пройдено. Тому для найскорішого повернення економіки до зростання необхідні достатньо рішучі кроки», — кажуть в НБУ.

Нагадаємо

  • Сьогодні у випуску «Прямо по курсу» на нашому youtube-каналі експерт Олексій Козирєв розповів, чому українська економіка ніяк не отримає дешеві кредити, які вже давно обіцяють і уряд, і президент.

Дивитися відео

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
11 червня 2020, 17:57
#
Неужели так и не получит дешевых кредитов?) А как же местные сторонники ''стимулирования'' экономики инфляцией?)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися