Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2020, 14:21

Акції Tesla побили всі рекорди

Акції всесвітньо відомого виробника електрокарів Tesla на вчорашніх торгах побили всі рекорди. Як повідомляє lblv.com, до закриття торгів папери подорожчали на 8,97% – до 1025,05 долара. Це призвело до зростання капіталізації корпорації вище 185,5 мільярда доларів.

Вчора аналітик Деніел Айвс підняв прогноз по акціям Тесла з 800 до 1000 доларів, залишивши рейтинг на нейтральному рівні. Свій прогноз він пояснив підвищенням попиту в КНР, відновленням американської та європейської економіки, а також перспективними розробками компанії в області акумуляторів.

Не виключено, що підвищення ціни на папери спровокував лист глави компанії до працівників. Він поділився планами щодо серійного виробництва вантажних електрокарів Tesla Semi. Ілон сподівається налагодити поставки цієї моделі машин на постійній основі вже наступного року.

За рік акції компанії Тесла подорожчали на 400%. На інвесторів позитивно вплинула інформація про підвищення продажів і прибутковості корпорації. Також зазначається, що цього тижня продажі Model 3 в КНР піднялись до максимального показника. Це підтверджує факт підвищення попиту на продукцію Тесла на ринку Китаю.

Після того як глава Тесла назвав завищеною вартість акцій на початку травня, папери компанії подешевшали на 9,35% – до 708,77 долара за штуку. Саме тоді у Твіттері він повідомив, що продає практично всю нерухомість.

Аналітики lblv.com вважають, що Тесла виграє цього року завдяки китайському ринку. Уже відомо, що на це позитивно вплине програма субсидування купівлі нових машин в КНР. Зараз активно працюють три підприємства з виробництва електрокарів Tesla: в Неваді, Каліфорнії і Шанхаї.

Олександр Мельников, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін