Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2020, 11:40

Німеччина погодила пакет порятунку економіки на 130 мільярдів євро

Уряд Німеччини погодив пакет заходів на 130 мільярдів євро, спрямований на перезавантаження національної економіки після кількох місяців простою через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Politico, передає Економічна правда.

Уряд Німеччини погодив пакет заходів на 130 мільярдів євро, спрямований на перезавантаження національної економіки після кількох місяців простою через пандемію коронавірусу.
Фото: glavcom.ua

Що передбачає програма

Програма включає тимчасові скорочення ПДВ, матеріальну допомогу на кожну дитину для сімей і допомогу місцевій владі в регіонах, яким бракує грошових коштів.

Також у програмі містяться плани щодо збільшення субсидій для електромобілів і виділені мільярди на національну транспортну інфраструктуру.

«Ми намагаємося зробити все можливе в дуже складній ситуації», — сказала Меркель журналістам після переговорів між коаліційними партіями, які тривали два дні.

ВІДЕО: Програма порятунку України. Що буде з валютою і золотом

Як розподілять гроші

Основним пунктом цього пакета є зниження ПДВ до 16 відсотків з 19 відсотків з липня до кінця грудня, а за зниженою ставкою до 5 відсотків з 7 відсотків. Сім'ї також отримають одноразовий платіж у розмірі 300 євро за дитину.

Близько 50 млрд євро із загального стимулювального фонду будуть спрямовані на інвестиції в орієнтовані на майбутнє технології, такі як чистий транспорт і транспортні засоби з низьким рівнем викидів.

Читайте також: ЄЦБ: економіка єврозони не досягне докризового рівня як мінімум до 2021 року

Крім того, уряд Німеччини має намір збільшити премію за покупку екологічно чистих електромобілів до 6000 євро з 3000 протягом наступного року і додатково вкласти 2,5 млрд євро в інфраструктуру зарядних станцій і акумуляторних технологій.

Читайте також: ЄІБ виділяє Україні 300 мільйонів євро кредиту

Також будуть вкладені багатомільярдні інвестиції у залізничну компанію Deutsche Bahn і громадський транспорт.

Раніше повідомлялося

  • Європейська комісія підготувала безпрецедентний пакет допомоги в розмірі 750 мільярдів євро, щоб подолати найглибший економічний спад в історії ЄС.

Коментарі - 3

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
4 червня 2020, 12:31
#
Программа спасения Украины. Что будет с валютой и золотом?

https://www.youtube.com/watch?v=GykaQ0vyFzA

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина» и комментируйте видео.
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
4 червня 2020, 13:52
#
Ну молодцы только чего так мало, экономика Германии должна востановится уже 4м квартале и для этого нужно сделать больше...
+
0
mary27
mary27
4 червня 2020, 16:04
#
При условии, что в конце 3го квартала не ''крадется п...ц зi своєю усмішкою хижей'' ©.
​​​​​То есть COVID-19.
Которому сейчас евродегенераты дают возможность для второго шанса.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися