Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2020, 8:31

ЄІБ виділяє Україні 300 мільйонів євро кредиту

Європейський інвестиційний банк надасть Україні 300 млн євро кредиту на підвищення енергоефективності громадських будівель. Про це повідомляють пресслужби ЄІБ та Міністерства розвитку громад і територій.

Що відомо про кредит

«Європейський інвестиційний банк та Міністерство розвитку громад та територій України підписали угоду про співпрацю (консультаційні послуги) для підтримки підготовки Проєкту із енергоефективності громадських будівель в Україні», — йдеться в повідомленнях.

Угоду підписали 2 червня напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF).

Читайте також: ЄІБ надасть Україні 40 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

Наразі співпраця передбачає грантове фінансування у розмірі 150 тисяч євро від EPTATF — Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги, для підготовки проєкту.

Згодом проєкт отримає 300 млн євро кредиту від ЄІБ за низькими відсотками з тривалим строком погашення.

На що підуть кошти

У рамках проєкту планують підвищити енергоефективність 1000 будівель, переважно дитсадків, лікарень та шкіл, що дозволить запобігти викидам в атмосферу понад 1 млн тонн двоокису вуглецю. Результатами проєкту скористаються 2,5 млн українців.

Термомодернізацію здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися