Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 15:23

Рекорд десятиліття. Компанії Японії втратили третину прибутку за квартал

Прибуток японських компаній за підсумками першого кварталу 2020 року скоротився до 15,14 трлн ієн ($140 млрд), або на 32%. Про це йдеться в звіті Міністерства фінансів країни. Це найсильніше падіння за останні 10 років, пише Фокус.

Таке скорочення прибутку японський бізнес переживав під час світової фінансової кризи – за підсумками третього кварталу 2009 року прибуток впав на 32,4%.

Проблеми в економіці Японії були і до пандемії коронавірусу, яка лише погіршила становище. Прибуток компаній падає четвертий квартал поспіль, проте раніше падіння становило 5-12%. Скорочуються і продажі, хоча в цьому кварталі вони впали на 3,5%, а в попередньому – на 6,4%.

Читайте також: Японія виділить майже трильйон доларів на підтримку економіки

1 червня індекс Nikkei досяг тримісячного максимуму на тлі надій на відновлення економіки після декількох місяців обмежень, пов'язаних з коронавірусом.

За даними опитування, проведеного в минулі вихідні, рівень суспільного схвалення кабінету прем'єр-міністра Сіндзо Абе впав до найнижчого рівня за два роки. Це відображає незадоволеність японців реакцією уряду на пандемію коронавірусу і скандали з грошима і фаворитизмом, пише The Japan Times.

Читайте також: Уряд Японії виділить всім мешканцям по 100 тисяч ієн за коронавіруса

Рівень схвалення у 39,4% опинився на 2,3 процентних пункти нижче, ніж на початку травня. Він вперше опустився нижче 40% з травня 2018 року. Рівень несхвалення діяльності уряду склав 45,5% порівняно з 43,0% минулого місяця.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» повідомляв, що уряд Японії планує погодити другий додатковий бюджет на поточний фінансовий рік, який почався в квітні. Попередньо, розмір додаткового бюджету складе близько 100 трлн ієн (приблизно $928,9 млрд)

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 1

+
0
Oligarh
Oligarh
2 червня 2020, 21:11
#
Такая страна, такая страна.... вот к чему приводит когда экспорт зависит от цены нефти и газа.... да, дорогая?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися