Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 травня 2020, 9:06

Кількість безробітних в Україні перевищила півмільйона

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні перевищила 500 тисяч осіб, і це на 64% більше, ніж рік тому. Про це повідомляє пресслужба Державного центру зайнятості.

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні перевищила 500 тисяч осіб, і це на 64% більше, ніж рік тому.
Фото: rbc.ua

Скільки безробітних

Станом на 20 травня в Україні зареєстровано 501 тисяча безробітних, і це на 196 тисяч більше (64%), ніж у травні 2019-го.

Зростання безробіття відбулося в усіх регіонах, а найбільше — у Хмельницькій, Запорізькій, Полтавській, Київській, Львівській, Закарпатській областях (у 2,1 — 2,3 раза) та Києві (в 3,5 раза).

Читайте також: Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу

За період карантину у базі даних Державної служби зайнятості налічувалося 112 тисяч вакансій, що на 55% менше, ніж минулого року.

Читайте також: Що робити, якщо вас звільнили без згоди під час карантину

Нагадаємо

Уряд виділив шість мільярдів на допомогу по безробіттю. 

Правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття прийняло рішення про підвищення з 1 березня 2020 року мінімального розміру допомоги по безробіттю:

  • для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 1630 грн до 1800 грн;

  • для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 610 грн до 650 грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися