Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2020, 11:02

Суд витребував у Нацбанку звіт Kroll по Приватбанку

Печерський районний суд Києва витребував у Нацбанку низку документів, пов'язаних з аудитом детективного агентства Kroll Associates UK Limited. Це рішення ухвалено в межах розгляду справи за позовом олігарха Ігоря Коломойського до Приватбанку і НБУ про захист ділової репутації, повідомляє Finbalance.

Печерський районний суд Києва витребував у Нацбанку низку документів, пов'язаних з аудитом детективного агентства Kroll Associates UK Limited.
Фото: prm.ua

Що відомо

Відомо, що в квітні 2018 року цей суд, за клопотанням Коломойського, теж виносив рішення про витребування у Нацбанку низки документів. Зокрема, результати розслідування детективного агентства Kroll Associates UK Limited (довідки, звіти, таблиці та ін.), складені на виконання Statements of Work for Investigation Services.

Раніше НБУ заявляв, що компанія Kroll провела forensic audit Приватбанку, який, як зазначали в регуляторі, підтвердив підозри щодо можливого нанесення шкоди банку перед націоналізацією на $5,5 млрд. Своєю чергою, Коломойський заперечував цю інформацію.

Читайте також: Приватбанк заявляє, що документи у справі Суркісів — підроблені

У травні 2020 року Фонд гарантування вкладів заявив, що компанія Kroll буде займатися пошуком активів Дельта Банку, які могли бути виведені за кордон.

Передісторія

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку Коломойського і Боголюбова, ухвалив рішення про націоналізацію банку.

Ексвласники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною. Приватбанк та держава вимагають від них відшкодування збитку.

Наразі сторони ведуть судові спори, як в Україні, так і в закордонних юрисдикціях.

Читайте також: Суркіси VS Приватбанк. Кабмін подав апеляцію на рішення суду про $250 мільйонів

Крім того, Приватбанк в позові від 21 травня 2019 року в канцелярський суд штату Делавер (США) звинувачує ексвласників у нібито відмиванні приблизно $622,8 млн, які були видані у вигляді кредитів комерційним компаніям, проте потім були використані іншими компаніями на придбання активів в США.

Замовити онлайн кредитку Приватбанку

У квітні 2020 року Приватбанк подав новий позов до кіпрські суди, вимагаючи відшкодування збитків у розмірі $5,5 млрд щодо схем, що несуть ознаки шахрайства та відмивання грошей.

Після цього позову загальна сума претензій, заявлена Приватбанком проти Коломойського і Боголюбова та пов'язаних з ними осіб і компаній в Англії, на Кіпрі, в США та Ізраїлі, перевищила $10 млрд.

Коментарі - 2

+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
1 червня 2020, 18:15
#
Ау МВФ! Вас розведуть як кошенят:)
+
0
locustsucol
locustsucol
2 червня 2020, 2:13
#
Коломойский пытается вытянуть эти бумаги, чтобы использовать их в суде Лондона в защите от Приватбанка, чтобы знать все его карты, т.е. это снова Коломойский против нас с вами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися