Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2020, 9:17

Що буде зі світовими цінами на нафту. Прогноз аналітика

Ціни на нафту недавно впали нижче позначки $35 за барель через загострення відносин Китаю і США. У найближчій перспективі вартість нафти марки Brent буде «рухатися поблизу позначки $35 за барель». Такий прогноз озвучив аналітик Андрій Шевчишин, пише УНІАН.

Що відбувається на ринку

«Світові ціни на нафту останнім часом перебувають під тиском погіршення відносин між США і Китаєм. Тому що Китай є одним з найбільших джерел попиту на нафту, то політичні ризики для стану його економіки призведуть до зниження нафтових котирувань. Разом з тим тиск на ціни зменшується по мірі виходу найбільших країн світу з карантину», – розповідає експерт.

Читайте також: Восени долар буде коштувати дорожче. Аргументи аналітиків

З факторів, які можуть вплинути на нафтові котирування найближчим часом, можна відзначити також і дані щодо запасів сировини в США. Остання статистика виявилася не дуже позитивною, продемонструвавши збільшення показника при досить слабкому попиті на нафту, вважає аналітик.

Прогноз нафти

«Можна прогнозувати, що в найближчій перспективі вартість нафти марки Brent продовжить рух поблизу позначки 35 доларів за барель», – говорить Шевчишин.

Світові ціни на нафту впали після нового загострення відносин між США і Китаєм.

Читайте також: Що відбувається з цінами на нафту і як це позначиться на Україні

У середу, 27 травня, вартість бареля нафти марки Brent з поставкою в липні знизилася на 1,41% – до $35,66. Разом з тим, 30 травня вони знову різко зросли в ціні. Так, нафта WTI виросла на 5%, до $35,59 за барель. Востаннє вартість WTI більш ніж $35 фіксували 11 березня. Brent виросла в ціні на 4,72% до $37,73 за барель.

Читайте також: Ціни на нафту впали всерйоз і надовго. Трамп не допоможе

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися