Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 травня 2020, 15:11

Нафта дешевшає: в чому причини?

Протягом двох днів спостерігається зниження цін на нафту. На котирування тисне скупчення негативних факторів. Як відзначають експерти lblv.com, нафта вчора втратила в ціні 4%, сьогодні –більше, ніж 1%. Серед основних причин падіння – зростання запасів у Сполучених Штатах і боязнь ринку щодо того, що РФ скоротить обсяги зниження.

Липневі ф'ючерси марки Брент, що торгуються на біржі ICE Futures, подорожчали на 1,73% – до 34,14 долара за барель. За підсумками вчорашніх торгів котирування впали на 3,95%.

Ф'ючерси на WTI з виконанням в липні на торгах біржі NYMEX подешевшали на 3,2%, склавши 31,76 долара на бар. Вчора ціна на нафту цієї марки зменшилась на 4,48%.

На думку аналітиків, висока вартість «чорного золота» може сприяти відмові від скорочення нафтовидобутку багатьма країнами. При цьому на попит негативно впливають дані про COVID-19 і торгові конфлікти.

Опублікований в середу звіт API показав, що минулого тижня запаси нафти в Сполучених Штатах зросли на 8,7 мільйона барелів. На 1,1 мільйона барелів збільшилися запаси бензину, на 6,9 мільйона барелів – дистилятів.

Агентство Moody's знизило середньостроковий прогноз цін на «чорне золото» з 50-70 дол. за барель до 45-65 дол. за барель. У зв'язку зі зниженням попиту на нафту через епідемію коронавірусу нафтовидобувні компанії відмовляються від розробки родовищ, де спостерігається висока собівартість видобутку нафти. Для відновлення попиту і ребалансирування нафтового ринку потрібен час, впевнені в lblv.com.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін