Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 травня 2020, 9:24

Зеленський підписав закон про продовження податкових пільг для бізнесу

Президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження податкових пільг і спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину. Відповідний документ повернуто з підписом президента 27 травня.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження податкових пільг і спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину.
Фото: ukrinform.ru

Що і кому дає закон

  • Закон дозволить працівникам закладів охорони здоров'я державної і комунальної власності, які борються з поширенням коронавірусу і лікують пацієнтів з COVID-19, отримати за травень і червень 2020 року грошову компенсацію податку на доходи фізичних осіб (ПДФО ), утриманого з їх доплат у розмірі до 300% до зарплати.

  • Документ передбачає можливість отримання часткової допомоги по безробіттю для фізичних осіб-підприємців у разі втрати ними частини доходу через карантинні обмеження.

  • Самозайняті особи звільняються від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) за себе за травень — це період буде зараховуватися їм до страхового стажу для отримання пенсій, виплат по соціальному страхуванню.

Читайте також: Податкова розповіла, як платити податки під час карантину

  • Закон також надає органам місцевого самоврядування право прийняти рішення про зменшення ставок плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

  • Документ дозволяє продовжити дію мораторію на проведення податковими органами документальних та фактичних перевірок.

  • Звільняє громадян від відповідальності за прострочення виконання зобов'язань за договорами щодо споживчого кредиту.

  • Платникам податків і платникам ЄСВ не будуть нараховувати пеню не будуть застосовувати штрафи за порушення податкового законодавства.

Нагадаємо

13 травня Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає звільнення від оподаткування зарплати деяких медиків і ФОПів.

Читайте також: Зеленський підписав закони про підтримку бізнесу і населення в умовах боротьби з коронавірусом

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися