Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 травня 2020, 14:20

Смолій пропонує Чурію ще 7 років попрацювати в НБУ

Голова НБУ Яків Смолій попросить Раду НБУ призначити його заступника Олега Чурія на новий строк. Про це він зазначив у коментарі FinClub.

«Я буду пропонувати Раді НБУ подовжити повноваження свого заступника Олега Чурія ще на 7-річний термін. Він є професійною людиною», — зазначив голова НБУ Яків Смолій.

Головні досягнення Чурія

За словами Смолія, головними досягененнями Чурія є: 

Послідовне забезпечення політики плаваючого, ринкового обмінного курсу гривні

Підготовка закону «Про валюту і валютні операції», який здійснив довгоочікувану масштабну валютну лібералізацію

Відкриття українського ринку державних цінних паперів для іноземних інвесторів завдяки налагодженню співпраці з міжнародним депозитарієм Clearstream

«Усе це є його заслугою, як і те, як ми виходимо з гарними показниками, зокрема високим рівнем міжнародних резервів, із кризи», — розповів Яків Смолій.

Нагадаємо

В червні 2020 року завершуються 5-річні повноваження заступника голови НБУ Олега Чурія. Він з червня 2015 року курирує в НБУ напрямок валютної політики, операції з ОВДП, рефінансування, тощо.

Голову НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента, а заступників голови НБУ призначає Рада НБУ за поданням голови НБУ.

Закон «Про Національний банк України» довзоляє одну й ту саму особу призначати на посаду голови НБУ, заступника голови НБУ чи члена Ради НБУ лише два строки поспіль.

Коментарі - 2

+
0
Sekta
Sekta
27 травня 2020, 14:31
#
Мы ещё не выходим из кризиса, Алё. Давайте считать выход из кризиса моментом, когда прибыль бизнеса будет на докризисных уровнях. Рано ты, Смолий, радуешься. Резервов он видите ли накопил...
+
0
locustsucol
locustsucol
27 травня 2020, 20:31
#
Не путай НБУ и кабмин.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися