Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 травня 2020, 11:54

Спортзали та басейни. У МОЗ розповіли, яких послаблень очікувати з 1 червня

За умови сприятливої епідеміологічної ситуації з 1 червня в Україні планується третій етап послаблення карантину. Про це під час брифінгу повідомив заступник очільника МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

З 1 червня можуть бути такі ослаблення:

  • відкриття басейнів і спортзалів;
  • відвідування освітніх занять у групах не більше ніж 10 людей, наприклад, розпочнуть роботу автошколи;
  • запуск залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом.

«Щодо басейнів і спортзалів найближчим часом, буквально сьогодні-завтра, на сайті МОЗ будуть розміщені рекомендації щодо протиепідемічних норм, які повинні бути забезпечені у разі, коли власники вирішать відкрити спортзал або басейн», — додав Ляшко.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Він також зазначив, що раніше МОЗ не розглядало можливості відкриття басейнів на третьому етапі послаблення карантину, однак нові дані щодо можливості поширення збудника коронавірусу через воду дозволили переглянути таке рішення.

Умови пом'якшення карантину

  • загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має становити менше ніж 12 людей на 100 тисяч населення.
  • середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.

Читайте також: Після двомісячної перерви у Києві відновив роботу метрополітен

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50%.

Рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) з урахуванням усіх цих критеріїв.

Нагадаємо

23 травня міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив, що Київ може переходити до другого етапу виходу з карантину.

В Україні з 22 травня запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину ухвалюватимуть у кожному регіоні окремо.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 8

+
0
vlad6219
vlad6219
26 травня 2020, 12:43
#
Спортзали давно потрібно було відкрити (звісно з дотриманням всіх захисних норм). А то вже майже все працює, окрім їх.
+
0
vladymyrkiev
vladymyrkiev
26 травня 2020, 18:42
#
Закрытое помещение, контакт руками. Я вот не представляю как буду ходить в зал и заниматься в маске. Но как-то надо будет потерпеть в таком виде.
+
0
vlad6219
vlad6219
26 травня 2020, 20:20
#
Ну если перед входом проверять на температуру + без обработки рук антисептиком в спортзал не пускать. И делать санитарный час. То можно как то по немножко заниматься.
+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
26 травня 2020, 13:49
#
УРА, товарищи. Спортзал даже без бассейна и то хорошо.

А в баню можно в спортзале?
+
+15
bublik
bublik
26 травня 2020, 17:01
#
А вирус то фейковый, судя по всему, иначе как так получается что при 1 больном в марте ввели карнтин а при 300-500 болльных в день его отменяют? )
+
0
Vvvlad
Vvvlad
26 травня 2020, 18:57
#
Дорогое удовольствие, карантин
+
0
majestykiev
majestykiev
26 травня 2020, 23:50
#
«Новые данные о возможности распространения возбудителя через воду...» Это уже даже не смешно. Любопытно кто придумывает все эти бестолковые новые данные, ровно как и кто рисует все эти статистики. В чьей больной голове они рождаются? Мракобесы и лицимеры ху...вы. А потом окажется как и с парками, сорян вирус то не такой и страшный, мы вас просто напугать хотели. Зае...ли уже со своим ОРЗ переростком. При такой организации и тем как у нас большинство ложили свой большой и толстый на этот карантин - вирус УЖЕ бы распространился до Луны, будь он таким злоeбу...им как чума. Одни двойные стандарты. Без ксивы вирус опасный, с ксивой можно все. Одни работают, другие нет. В транспорте ездить только сидя, потому что стоя вирус распространяется быстрее?) Вакцины нет, единственный шанс как то боротся с вирусом это ваш крепкий иммунитет, поэтому сидите дома, бухайте, убивайте свою иммунку. Спортзалы мы закроем, а алкомаркеты оставим. Будете голодать, вот вам ломбард. Краденное тоже можна. Да класть все они хотели на ваше здоровье. После ТАКИХ мер, нисколько несимметричных реальной угрозе, впереди еще не одна волна будет. С такой убитой иммункой и расшатаной психикой люди от каждого пука и чиха всякой херней заражатся будут.
+
+13
majestykiev
majestykiev
26 травня 2020, 23:53
#
К сожалению текущая власть, ровно как и прошлая и наверняка будуйщая является нашим врагом. Врагом народа. Они по сути уже могут делать с нами все что хотят. Скажут надеть намордники, надените. Скажут жрать дерьмо, будете жрать. Мы проиграли. У них сила, деньги и оружие. Их «забота» о народе распространяется ровно на то, чтобы народ не оскотинился и не сдох БЫСТРО. Мы проиграли. Единственное, что можно зделать - жить по принципу ЗА СЕБЯ. Нарушать закон так, чтобы не поймали. Остался только саботаж - не пить, не курить, не жрать дерьмо, чтобы прожить как можно дольше на зло этим упырям. Платить как можно меньше в казну, заниматся спортом, образованием своих детей и своим, не брать кредиты. Больше к сожалению пока ничего сделать нельзя
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися