Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 травня 2020, 10:10

Швеції загрожує найгірший економічний спад з часів Другої світової війни

Швеція може пережити найгірший економічний спад з часів Другої світової війни. Про це пише ZN.UA з посиланням на Bloomberg.

В країні, влада якої відмовилися від запровадження суворих обмежень за пандемії коронавірусу, зростає рівень безробіття.

Безробіття

Незважаючи на відмову від введення жорстких обмежень в рамках боротьби з коронавірусом, Швеція зіткнулася з масштабною економічною кризою і зростанням безробіття.

Згідно із даними статистичного управління Швеції, в квітні безробіття в країні зросло до 7,9%, що виявилося вище прогнозів.

Читайте також: Економіка Німеччини рекордно обвалилася через коронакризу

Без урахування сезонних чинників показник склав 8,2%. Однак, на думку аналітика агентства Йоханни Йенссон, якщо попит на товари і послуги не відновиться, рівень безробіття може підскочити до 17%.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

На тлі зростання безробіття влада обговорює законопроєкт, за яким роботодавцям стане простіше і дешевше звільняти співробітників. Цю пропозицію вже розкритикували профспілки та опозиція: лідери останньої вже пригрозили оголосити вотум недовіри прем'єр-міністру країни Стефану Левену, якщо поправки будуть прийняті.

Читайте також: Японія виділить майже трильйон доларів на підтримку економіки

Карантин в Швеції

У боротьбі з епідемією коронавірусу влада Швеції вибрала нестандартний підхід, відмовившись вводити в країні жорсткі обмеження. Відкритими там залишилися громадські місця, кафе, початкові школи та дитячі садки, а заборона введена лише на збори в одному місці більше 50 осіб.

Жителям рекомендовано дотримуватися соціальної дистанції, по можливості працювати віддалено та уникати контакту з людьми.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
26 травня 2020, 14:52
#
Пошли по пути Белоруссии и поплатились
+
0
citizen99
citizen99
28 травня 2020, 15:26
#
Ссылка на зеркало недели уже сама по себе означает что информация будет ложной. А когда зеркало недели ссылается на блумберг, это уже как будапештский меморандум, мы вас защитим, если на вас нападут марсиане.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися