Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 травня 2020, 11:03

Комуналка в карантин. Як заплатити безпечно і без комісії

Карантин зробив нас більш дисциплінованими і навчив прораховувати кожен свій крок з точки зору безпеки та необхідність витрат. Але є оплати, які не відкласти до кращих часів, і комуналка якраз з таких.

Незважаючи на те, що банки вже почали повертати відділення до роботи в повному обсязі, все ж таки краще віддати перевагу онлайн-каналам оплати.

Мінфін проаналізував найбільш зручні і вигідні варіанти та визначив плюси і мінуси кожного.

До цього списку потрапили – сайти підприємств-постачальників послуг ЖКГ, платіжні системи і мобільні банки.

Сайти підприємств-постачальників послуг ЖКГ

Процес досить простий. Реєструєшся на сайті підприємства, вводиш необхідні дані за своєю адресою і здійснюєш платіж.

Плюси. Цілодобовий доступ, зберігання всіх квитанцій в особистому кабінеті, відсутність комісії.

Мінуси. Необхідність реєструватися на кожному сайті окремо і кожен раз переходити між ними. Також присутні обмеження: наприклад, не можна сплатити за дитячі садки або ЖЕК. Тож доведеться витрачати час на додатковий сервіс.

Платіжні системи

Для оплати комуналки в одному місці можна використовувати спеціальні платіжні онлайн-сервіси (наприклад, plategka.com), які виступають посередником між вами і підприємством-постачальником послуг. Це більш зручний спосіб, але і у нього є свої нюанси.

Плюси. Доступ 24/7, зберігання шаблонів платежів та квитанцій в особистому кабінеті.

Мінуси. Додаткова реєстрація та необхідність щоразу вводити дані своєї картки або ж зберегти дані в особистому кабінеті. Важливий нюанс – це комісія. Вона залежить від декількох показників, в тому числі карткою якого банку ви будете оплачувати. Якщо використовується карта банку-партнера, комісії буде нижчою. Кожен раз до здійснення процедури оплати ви бачите кінцеву суму платежу з урахуванням комісії.

Мобільний банк

Це, мабуть, найбільш оптимальний варіант з точки зору зручності, безпеки та економії. Мобільний банк завжди з вами, незалежно від того чи ви вдома, чи ні. Тому нагадування про внесення необхідних платежів не застане вас зненацька.

Плюси. Доступ 24/7. Зручність оплати з мобільного телефону. Більшість сайтів оплат все ж вимагають використання десктопної версії. Широкий список компаній, чиї послуги можна оплатити.

Наприклад, мобільний банк Alfa-Mobile Ukraine Альфа-Банку Україна дозволяє оплатити послуги більш, ніж 200 компаній у всій Україні. Це постачальники послуг ЖКГ, а також Інтернету, телефонії, послуг страхування тощо.

Користувачеві не потрібні додаткові реєстрації, достатньо просто увійти в додаток, встановлений на вашому смартфоні.

Комісія в мобільному банку – це окремий жирний плюс. Як правило, вона мінімальна або зовсім відсутня. Користувачі Alfa-Mobile Ukraine оплачують комуналку без комісії.

Мінуси. Опція не доступна власникам кнопкових телефонів.

Інші продукти банку також можу допомогти в своєчасній оплаті. Наприклад, здійснити платежі частинами за допомогою програм розстрочки і не ризикувати накопичити борги надалі.

«Моментальна розстрочка» від Альфа-Банку доступна власникам кредитних карток – «Максимум», «Максимум Готівка», «Travel», «Максимум-Platinum», «Альфа-Connect», «ЕКО-Максимум», «Фокс Клуб».

Клієнту достатньо здійснити оплату на суму лише від 500 грн, після чого він отримає SMS з номера 3530 з кодом і пропозицією перевести покупку в розстрочку. Просто відправляєте безкоштовне SMS з кодом у відповідь, щоб заявка на розстрочку була прийнята в роботу. Активація буде підтверджена також за допомогою повідомлення.

Оплата покупки відбувається рівними частинами зі щомісячною комісією 1,8%, а річна ставка на весь період складе всього 0,01%. Розстрочку можна оформити на термін від 3 до 24 місяців.

Стежити за статусом своїх розстрочок можна через мобільний банк Alfa-Mobile Ukraine, розділ «Мої розстрочки».

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
25 травня 2020, 16:58
#
Тогда уже через харьковкий ''TodoBank'' от ''Мегабанка''.
И получить 1% кэшбек за коммуналку.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися