Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2020, 13:30

Банк Франції тестує «цифровий євро»

Банківський регулятор Франції провів тестування цифрової валюти CBDC, призначеної для міжбанківських платежів. Проєкт орієнтований на банки та інституціональних клієнтів. Населення не буде використовувати CBDC. Про це пише maanimo.

Що відомо про плани регулятора

Вивчати можливості пілотного проекту почали ще в березні.

У середині травня центробанк в рамках проекту продав цінні папери за «оптові» цифрові євро. Контрагентами по операціях виступили кілька фінансових установ, у тому числі — банк Societe Generale.

В експерименті застосовувалося програмне забезпечення, яке вибрали в ході конкурсу 27 березня. У найближчі тижні банк перевірить ті ж операції на іншому ПО.

Читайте також: Чи стане е-гривня цифровою валютою

У подальшому Банк Франції планує провести додаткові випробування, щоб протестувати можливість участі контрагентів з інших країн єврозони.

Регулятор вважає, що технологія здатна прискорити транскордонні перекази, зміцнити фінансову систему і скоротити потенційний вплив стейблкоіна Libra.

Читайте також: Запуск Libra скасовується. В ЄС заборонили криптовалюту Цукерберга

Відзначимо, що з Банком Франції може конкурувати грошовий регулятор Нідерландів, який теж займається розробкою і розвитком цифрової валюти.

Коментарі - 1

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
22 травня 2020, 13:58
#
Цифрове євро для міжбанківських платежів... а зараз міжбанківські платежі у Франції проводять кешом? Це пусті розмови про цифрові валюти. Або про державні біткоїни. Якщо це євро цифрове воно чи блокчейнівське чи ще якесь, воно все одно буде євром і ніколи не матиме переваг біткоїна, але і недоліків біткоїна також не матиме. Хіба що кращий захист від викрадення надасть блокчейн. А всі властивості валюти все одно формує центробанк.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися