Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 грудня 2019, 12:45

Запуск Libra скасовується. В ЄС заборонили криптовалюту Цукерберга

Міністри фінансів Євросоюзу не підтримали використання на території ЄС криптовалют типу stablecoin, прив'язаних до реального активу. Про це пише Ліга з посиланням на Reuters.

Міністри фінансів Євросоюзу не підтримали використання на території ЄС криптовалют типу stablecoin, прив'язаних до реального активу.
Фото: delo.ua

Які криптовалюти типу stablecoin

До таких криптовалют відноситься Libra, розроблена соціальною мережею Facebook.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Рішення міністрів ЄС

  • Міністри вважають, що до цих пір складно зрозуміти, до яких ризиків може призвести поява нового платіжного засобу. Також вони заявили про необхідність спеціальних законів, що регулюють обіг криптовалют на території ЄС.

  • Крім цього, у Брюсселі займаються створенням власної цифрової валюти, яка повинна стати законною альтернативою криптовалютам, створеним приватними компаніями. Її планують використовувати у випадку, якщо звичайні розрахунки в Європі стануть занадто дорогими.

Раніше повідомлялося

  • Раніше міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер пообіцяв заблокувати розвиток Libra на території ЄС через загрозу для валютного суверенітету.

  • Facebook представила Libra і гаманець для використання криптовалюти Calibra в червні 2019 року. Запуск криптовалюти запланований був на першу половину 2020 року.

  • Крім Facebook, розвитком проекту займуться Mastercard, Visa, Spotify, PayPal та інші фінансові і технологічні компанії.

Читайте також: PayPal відмовився фінансувати створення Libra

  • За даними The New York Times, частина партнерів підписали не зобов'язуючі угоди з соцмережею, так як стурбовані можливими проблемами з регуляторами.

  • У кінці серпня антимонопольні регулятори Євросоюзу почали розслідування відносно Facebook у зв'язку з проектом створення криптовалюти Libra. Чиновники побоюються, що запропонований компанією варіант платіжної системи може обмежити конкуренцію.

  • Як повідомлялося, минулого місяця керівництво Facebook пообіцяло не запускати криптовалюту Libra, поки компанія не отримає всі необхідні дозволи від державних регуляторів.

  • Тим часом влада США пропонує заборонити технокомпаниям випускати криптовалюти і надавати фінансові послуги.

 Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest

Коментарі - 3

+
0
Італій .
Італій .
6 грудня 2019, 13:58
#
Опять ложь в заголовке.

Не поддержали != запретили.

Впрочем по теме криптовалют практически все новости написаньі в том же стиле, взять хотя бьі манипулирование путем использования слова «либерализация», последний такой случай в вашем тесте на знание криптовалют.
+
0
barkanov
barkanov
6 грудня 2019, 16:00
#
Кому то это не выгодно,и этот кто то богаче цукерберга.
+
+11
irakez
irakez
6 грудня 2019, 16:06
#
Ох как забеспокоились. По поводу биткоина так не беспокоились :) Это все, что нужно знать о том, какая валюта действительно могла бы бросить вызов системе, а какая только прикидывается :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися